2017. 07. 28. - 12:52

Tengeri hajóutak a kaland és a természet szerelmeseinek

Tengeri hajóutak a kaland és a természet szerelmeseinek

A tengeri hajóutak és az egzotikus utazások napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem csak különlegességük szól mellettük, hanem az a fajta luxus színvonal is, melyet a legtöbb hajó kínál az utasok számára. A látnivalók koncentrált megélése szintén olyan pozitívum, melyért manapság hajlandóak vagyunk a hagyományos külföldi utak sokszorosát is kifizetni.

A statravel.hu információi szerint nem csak a Földközi-tengeren szervezett tengeri hajóutak kedveltek, hanem egyre többen választják az ázsiai térséget, vagy a Karib-tenger világát. Mivel az indulás helyszínének eléréséhez gyakran repülős utazásra van szükség, így érdemes az utazásszervezés teendőinek időben nekikezdeni.

 

Tengeri hajóutak személyre szóló szervezéssel

Kifejezetten prémium kategóriás, távoli úti célokat útba ejtő tengeri hajóutak esetén szokott előfordulni, hogy az érdeklődők a személyre szabott utazásszervezés mellett teszik le a voksot. A lehetőségek száma szinte végtelen, s mindennek valóban csak az anyagiak szabhatnak határt.

Akár kombinálhatóak a tengeri hajóutak egy-két hetes, választott helyszínen töltött idővel is, mely során a passzív pihenésnek hódolhatnak a résztvevők. A legnagyobb hazai utazási irodák rendszeresen szerveznek ilyen utakat, de ha kizárólag a tengeri hajóutak és a nagy nevezetességek felkeresése a cél, akkor is módunk van az ideális helyszín kiválasztására.

 

Mediterrán utazástól az alaszkai hajóútig

A nyári időszakban a Földközi-tenger partvidéke és szigetvilága minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Kréta, Santorini, Rodosz és Korfu- csak hogy néhányat említsünk a leginkább keresett szigetek közül. A mediterrán tengeri hajóutak lehetővé teszik, hogy a térség legszebb strandjain fürödjünk és megismerjük Görögországtól kezdve Spanyolország tájaiig a leginkább látványosakat. Ha kissé messzebb mennénk, akkor ugyan mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, de a cserébe kapott felejthetetlen élmények kárpótolnak a sokszor milliós nagyságrendű ellenértékért.

Felfedezhetjük Ázsia metropoliszait és eldugott partjait a luxus hajók utasaiként, de akár a filmekből jól ismert, egzotikus Karib-tengeri hajóutak is nagy népszerűségnek örvendenek. A természet és a csendes pihenés szerelmesei számára az alaszkai hajóút lehet a jó választás, mely során a páratlan környezet városnézésekkel és gasztronómiai élményekkel társul. A tengeri hajóutak mellé már csak egy további pozitívumnak számít az, hogy a tenger élővilágát is megfigyelhetjük a választott térség jellegzetességeinek megfelelően.

Az antarktiszi és az északi-tengeri hajóutak különösen izgalmasak ebből a szempontból, ahogyan a Galápagos-szigeteket bejáró expedíciós utak is, ahol kizárólag itt honos állatfajtákkal találkozhatunk.

 

Magyar idegenvezetés, részletes programszervezés

Külföldi utazás alkalmával sokak számára fontos szempont a magyar nyelvű idegenvezetés. Ez akkor sincs másként, ha tengeri hajóutak szervezésére kerül sor. Mivel ilyenkor gyakran több országot, nyelvterületet érint a kaland, és a programok sora is rendkívül széles a fürdőzéstől kezdve a városnézésen keresztül a hajón szervezett rendezvényekig, így nagyon nem mindegy, hogy akár első hajós utazásunkon mennyire vagyunk képben és mindent a maga teljességében tudunk-e átélni. Természetesen arra is van lehetőség, hogy ne kelljen a külföldön töltött hetek minden percét egy idegennel megosztani, így az idegenvezetést választhatjuk akár csak a fakultatív programok erejéig is.

A tengeri hajóutak főként a távoli úti célok esetében sokszor 5-6 hetet is igénybe vehetnek, de a felső határnak tényleg csak pénztárcánk szabhat határt. A hajóra szállás helyszínére az esetek többségében repülővel juthatunk el, így a repjegy foglalás kérdésével érdemes időben foglalkozni. Ha utazási iroda segítségét kérjük az utazásszervezéshez, akkor legtöbbször ezt a terhet is leveszik a szakemberek a vállunkról.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.