2023. 01. 25. - 09:45

Gumicukorban érkeznek a 3D nyomtatott bőregészségügyi kiegészítők

Gumicukorban érkeznek a 3D nyomtatott bőregészségügyi kiegészítők

Egyre érkeznek a technológiai újdonságok a kozmetika területére is: 3D nyomtatott bőregészségügyi kiegészítők jelentek meg a CES 2023 kiállításon.

Egymás után jelennek meg az utóbbi 1-2 évben a különleges, mindennapjainkat megkönnyítő kozmetikai megoldások, amelyek technológiát alkalmaznak. Nem hiányoztak a január elején Las Vegasban megrendezett CES (Consumer Electronics Show) 2023 technológiai tárlatról sem.
 
Már piacra is kerültek a 3D nyomtatott bőregészségügyi kiegészítők, amelyeket az egyes vásárlók igényei alapján egyedileg készítenek el.
 
Talán meglepő, de ezúttal gumicukor formában érkeznek: a Johnson and Johnson amerikai gyógyszeripari óriáshoz tartozó Neutrogena egészségügyi cég összefogott a személyre szabott táplálékkiegészítőket készítő Nourished-el, hogy cukormentes és vegán nyomtatott gumicukrokat hozzanak létre.
 
Gumicukorban érkeznek a 3D nyomtatott bőregészségügyi kiegészítők - Fotó: get-nourished.com
Gumicukorban érkeznek a 3D nyomtatott bőregészségügyi kiegészítők - Fotó: get-nourished.com
 
„Minden olyan lehetőséget szeretnénk feltárni, amely hozzájárulhat a bőr létfontosságú állapotának megőrzéséhez” – mondta Roberto Khoury, a Neutrogena munkatársa.
 
Annak, aki igénybe veszi a megoldást, első lépésben le kell töltenie egy alkalmazást, készítenie egy képet az arcáról, majd válaszolni egy sor kérdésre.
 
A cég ezután egy úgynevezett „SkinStack”-et javasol – ez az egyéni kiegészítő elnevezése, melyet a felhasználó felmért bőrszükségletei alapján kap. A gumicukrokat ezután 3D-ben nyomtatják és szállítják.
 
Az első Neutrogena nyomtatott vitaminokat az amerikai fogyasztóknak már januárban eljuttatják. Egy havi ellátás 73 dollárba, azaz jelenleg 26 ezer forintba kerül.
 
Fotó: get-nourished.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.