2023. 10. 27. - 09:54

Mi az, aminek tényleg helye van egy női táskában?

Mi az, aminek tényleg helye van egy női táskában?
Titkon mindannyian egy mindent befogadó szupertáskára vágyunk, amelyből azonnal elő tudjuk varázsolni, amire szükségünk van, ahogy rágondolunk. Hacsak nem állunk közeli rokonságban Hermione Grangerrel vagy a varázsvilág bármely szereplőjével, akkor bizony marad a rendszerezés és a tervezés. Mit és hogyan pakoljunk bele? Mi az, amit még akkor se tegyünk bele, ha van elég hely? Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, hogy hatékonyabban induljanak a reggelek és elkerüljük a “Hová tettem a bérletemet/kulcsomat/telefonomat?” kérdéseket.

Válasszunk alkalomhoz, időszakhoz megfelelő táskát!

Fontosnak tartottuk kiemelni ezt a pontot, hiszen nem mindegy, hogy milyen alkalomra választjuk a táskát. Mást viselünk egy délutáni baráti találkozón, mást a színházban, egy kiránduláson és megint más táskát választunk, ha dolgozni megyünk.

All in one, vagy majdnem! Laptop táska és egy közepes méretű táska

Elképzelhető, hogy vinni kell magunkkal a laptopunkat, ehhez érdemes egy külön laptop táskát, vagy laptop hátizsákot választani, mert így rögtön megoszlik a súly, amit cipelünk és nem kell csak az egyik oldalunkat terhelni, valamint a kisebb női táskák pántjai nem bírják el hosszabb távon a nehezebb súlyt, így könnyedén leszakadhatnak.

A laptoptáska mellé egy közepes, vagy nagyobb méretű táskában elférnek az egyéb használati tárgyaink, amire szükség lehet napközben: telefon, bérlet, pénztárca, kulcs, hölgyek részére pipere táska, amely tartalmazza a legfontosabb sminkeket. Szerencsés, ha a táskába elfér egy összehajtható vászontáska, és egy kisebb esernyő, így biztosan nem ér minket váratlanul hazafelé egy hirtelen vihar és a bevásárlást is könnyedén el tudjuk intézni. A különböző célokra különböző táska típusok ajánlottak. 

Hetente egyszer (de legalább havonta) nézzük át a táskánkat!

Jelöljünk ki egy napot, amikor gyorsan átfutjuk a héten használt táskáinkat és ürítsük ki a felesleges dolgokat. Nem több, mint tíz perc! Viszlát koszos zsebkendő, blokkok, rágó- és cukorkapapír, parkolójegy és ehhez hasonló szükségtelen dolgok! Szemceruza, púder, rúzs? Tegyük a sminkes nesszesszerünkbe, ha tényleg elengedhetetlen részei a táskánk tartalmának. 

Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon az ételszag!

Bár sokunkban kellemes emlékeket idéz az iskolatáskából kiáramló szalámis szendvics és alma illata, biztosan többen emlékeznek a teljes téli vagy tavaszi szünetre táskában felejtett szendvicsek romlott szagára és állagára is. A kulcsszó a megelőzés. Ha szeretnénk ételt magunkkal vinni, akkor az egyik legfontosabb szabály a táskánk és tárgyaink védelmében, hogy tegyük az ételt egy jól zárható zacskóba vagy dobozkába. Így nem érhet minket olyan meglepetés, mint egy paprika illatú fontos szerződés, vagy egy vajpecsétes igazolás és a táskánk belső anyaga sem veszi át az ételek illatát.

Rendszerezzünk!

Ne csak a takarításra koncentráljunk!

Legyen egy gyors listánk arról, mi az, ami a hétköznapok során elengedhetetlen számunkra.

Kezdjük a legfontosabbakkal: iratok, pénztárca, bankkártya. Aztán jöhetnek a szükséges kiegészítők, mint például összehajtható bevásárlótáska, esernyő, ajakbalzsam, kézfertőtlenítő, kézkrém, ragtapasz, fájdalomcsillapító – természetesen mindenből az utazós változat. Ha bármi is hiányzik, pótoljuk vagy tegyük át abba a táskába, amit épp használni szeretnénk. 

Használjunk táskarendszerezőt!

Megkönnyíti a rendszerezést és az egyik táskából a másikba pakolást, ha táskarendszerezőt használunk. Így nem kell minden táskában tárolni egy „alapkészletet”, egyszerűen csak átemeljük a táskarendszerezővel együtt az egész táska tartalmát a másik táskába.

Irattartó

Az iratok és dokumentumok számára érdemes külön irattartót használni, hogy ne szóródjanak szét a dolgaink a táskában. Irattartóból, kártyatartóból tarthatunk akár többet is magunknál. Az egyikben az igazolványainkat, a másikban pedig a hűségkártyákat tárolhatjuk, ha még nem a bolt applikációját használjuk. 

Sminktáska vagy neszeszer

A smink és higiéniai termékek rendszerezéséhez használjunk egy külön sminktáskát vagy neszeszert. Egyrészt a sminkecseteknek és termékeknek is jobb, ha sterilen tároljuk, már amennyire lehet. Másrészt a táskánkat sem fogja össze, ha véletlenül eltörik a púder vagy kiömlik az alapozó. Az adott szituációban nagyon hálásak leszünk magunknak az előre gondolkodásért.

Tároljuk megfelelően az elektronikai tárgyakat

Ezeknek az eszközöknek lelkük van és meghálálják, ha jól bánunk velük. Manapság már szinte mindenkinél legalább egy vagy két elektronikai eszköz található, például: telefon, hordozható külső tároló vagy tablet, laptop. Ne dobáljuk be őket csak úgy a táskába a töltővel, hisz maguk az eszközök is és a kábelek is tönkremehetnek, meghibásodhatnak, akár egy kisebb karcolás vagy ütődés esetén is. A kábeleket tekerjük fel és úgy helyezzük a táskán belül egy kisebb zsebbe, ahol nem dobjuk rá még a nehéz pénztárcát, vagy piperetáskát is.

Válasszunk a termékekhez ajánlott tokokat, hogy a táskán belül (és kívül) is védve legyenek. Fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy ezek a termékek semmiképp ne találkozzanak folyadékkal, legyen szó vízről, kézfertőtlenítő gélről, kézkrémről, alapozóról, vagy a vizes esernyőnkről.

Bár a rendszerezésben egyelőre nem segít, a mesterséges intelligencia (MI) a divatvilágra is komoly hatást gyakorol: a kézitáska-iparba is egyre inkább beingerálódik.
 
Elsősorban a táskák tervezésének, gyártásának és értékesítésének forradalmasításával alakítja a divat jövőjét. Ez a technológiai áttörés nem csupán a kézitáskaipart formálja át, hanem újra is definiálja a kézitáska, mint funkcionális és divatos kiegészítő fogalmát.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.