2023. 11. 27. - 09:00

Micsoda technológia: színt vált a hőreaktív télikabát

Micsoda technológia: színt vált a hőreaktív télikabát

Meglepő télikabátot fejlesztett ki a Stone Island cég: a hőreaktív „jégköpeny” színe lassan módosul, rózsaszínről hideg fehérre.

Hőreaktív jégkabáttal rukkolt elő Poly Strata Ice Jacket néven a Stone Island cég. A modellt AW24 kollekciójához tervezte.
A meglepő télikabát érdekessége, hogy technológiájának köszönhetően rózsaszínről stukkófehérre változik, amennyiben hőnek vagy hidegnek van kitéve.
 
A márka élen jár ebben a technológiában, mivel hőérzékeny ruhadarabokat már 1989-ben is készített. Most azonban felturbózta modelljeit: reaktív pigmentek kerültek a kettős poliuretánrétegbe, mikrokapszulázva.
 
 
Amikor a hőreaktív Poly Strata Ice Jacket meleg területről hidegre kerül, a design a rózsaszín és a stukkófehér árnyalatok keverékét hozza létre, illetve olyan foltokat, amelyek a termográfiai szkennelésekre emlékeztetnek.
 
A hőreaktív Poly Strata Ice Jacket két réteg kötött poliuretánból készül, amelyben a külső héj reagál a hőmérséklet-változásokra - az infúziós mikrokapszulázott reaktív pigmentek miatt.
 
Az új Stone Island-ruházat különböző részeit belső szalaggal megerősített ultrahangos varrással szerelik össze.
 
A divatos külsőn túl azonban a kabát viselője egy önmagában is hordható kapucnis kabátot hordhat,  ultrakönnyű nejlonnal készítve. A kabáton kívül az állógallérhoz két patentos rögzítés tartozik, a külső részt és a kabátot is egy sor pattintás tartja össze.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.