2023. 10. 24. - 11:50

Te felvennéd? Megjött az alakváltoztató ruha

Te felvennéd? Megjött az alakváltoztató ruha

Animált, alakváltoztató és interaktív ruhát alkotott Primrose Project néven az Adobe. A meghökkentő viseletet október 10-én Los Angelesben mutatták be.

Valódi, hordható ruhát hozott létre az Adobe cég, amely azonban tartogat némi meglepetést nemcsak viselőjének, hanem azoknak is, akik őt éppen körülveszik. ruha_valtozo_01
 
A Primrose Project elnevezésű ruha ugyanis interaktív, másodpercenként változtatja a dizájnját. Animált és alakváltoztató, amivel mindenkit ámulatba ejt.
 
Az Adobe október 10-én, Los Angelesben leplezte le a ruhát az Adobe MAX 2023: Sneaks bemutatón.
 
Christine Dierk viselte a ruhát, s alaposan megdöbbentette a közönséget, amikor pikkelyekkel borított interaktív ruhája - egy gombnyomásra - szinte folyamatosan, az ő utasítására változtatta a mintáit.
 
Egyszerűen animálva is hagyható, s képes a viselő mozgását is érzékelni - így a dizájn mindig abban az irányba mozog, ahogy a viselője.
 
A Project Primrose alapelve egy hordható, alkalmazkodó és rugalmas, nem sugárzó textilekből készült ruha készítése volt, amelyen a tartalomkészítők és a tervezők úgy villanthatják fel terveiket és alkotásaikat, mintha az egy vászon lenne.
 
Az Adobe és Christine Dierk elmondása szerint a Project Primrose lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy az Adobe Firefly, az Adobe After Effects, az Adobe Stock és az Adobe Illustrator segítségével készített tartalmakat megjelenítsék a pikkelyes ruha teljes felületén - így gyorsan életre kelthetik az óhajtott terveket, egyetlen gombnyomás és animáció használatával.
 
 
A projekt egyébként nemcsak egyedi - azt is sugallja, hogy a technológia más, kreatív területeken, például a bútoriparban is alkalmazható.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.