Szépségfogászat - Lézerfogászat

Három furat és kész a fogsor

Három furat és kész a fogsor

Fogászati kezelések terén manapság az azonnal terhelhető implantátum a legújabb trend. A betegnek napokon belül egy egész fogsora lesz hiányzó fogai helyett, még kevés csont esetén is alkalmazható. Dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész az újdonságnak számító fogimplantátum behelyezéséről beszélt.

Olyan esetekben, ha a páciensnek valamilyen okból gyors beavatkozásra van szüksége – baleset vagy akár komoly fogbetegség miatt -, az IHDE implantátummal napokon belül új fogsorra tehet szert. A napjainkban népszerű, újdonságnak számító beavatkozásról dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész beszélt.

Cikkünk első részében a doktornő magáról az IHDE implantátumról árult el részleteket, valamint arról, mikor használható leginkább ez az eljárás.

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Az alábbiakban kiderül, hogyan helyezik be az implantátumot, valamint, mire lehet számítani, ha valaki nem él a lehetőséggel.

Mi történik, ha nem rakat valaki implantátumot?

Különösen előnyös az IHDE implantátum, ha a beteg már régóta fogatlan. Ha egy állcsont nincs megterhelve rágóerővel, nem éri erőhatás a csontot a fogak hiánya miatt, egyszerűen fizikailag lebomlik. Ez a csont természetes viselkedése, hiszen a csontsejtek abban a pillanatban, ha nem érintkeznek egymással, lebomlanak.

Manapság az implantátumokat azonnal meg kell terhelni, mindegy, hogy egy- vagy kétfázisúak, ha megfelelő forgatónyomatékkal meg tudja húzni őket a fogorvos, akkor erre feltétlenül szükség van.

Mit érez a beteg az implantátum behelyezésekor?

A beteg semmit nem érez, mert teljesen elérzéstelenítjük a kezelt felületet. Egy-egy implantátum behelyezéséhez három furat kell, ezt követően csak be kell tekerni a helyére az implantátumot. Nem egy nagy ördöngösség.

Fél évre hosszútávú ideiglenes implantátumot kap a beteg, mely fémvázzal köti össze az implantátumokat, majd akrilát fog kerül rá – hagyjuk csontosodni. Majd ezt levesszük, és kap rá egy kerámia körhidat.

Elővigyázatosságból mindössze almába nem célszerű harapni, de úgy gondolom, akinek volt előtte kivehető fogsora, egyébként sem harapott bele ilyen kemény gyümölcsbe.

Kapcsolódó cikk:

Miért nem szabad halogatni a fogimplantátumot?

Hódítanak az azonnal terhelhető implantátumok

B.A.

 

Tom Hardy a valóságban is hős

Tom Hardy a valóságban is hős

A jóképű sztár a minap igazi hőstettet vitt véghez, ugyanis elkapott egy tolvajt.   
Nem segít a hátfájáson a meditáció?

Nem segít a hátfájáson a meditáció?

A tudatosság rövid távon valóban segít a fájdalmakon, de hosszútávon kevésbé – mutattak rá a kutatók, hozzátéve: egyeseknél jobban működhet,mint másoknál.
Zayn Malik új zenei videóval tér vissza!

Zayn Malik új zenei videóval tér vissza!

A népszerű énekes vadonatúj albumának első részleteit „csepegteti”: Zayn Malik a Still Got Time című, legutóbbi dalához készített videóklipet.
Jennifer Lopeznek első este nem kellett a pasija

Jennifer Lopeznek első este nem kellett ...

Régóta nem titok, hogy a gyönyörű, kétgyermekes énekesnőnek új szerelme van, Alex Rodriguez személyében – JLo azonban Ellen DeGeneres showjában elmesélte, hogy ...
Stroke-hoz és demenciához járul hozzá az üdítőital?

Stroke-hoz és demenciához járul hozzá az...

Az édesített üdítők hátrányos tulajdonságairól már nem egyszer hallhattunk – Ám a legújabb kutatások szerint a demencia és a stroke esélyének növeléséhez is hoz...
Zsírt használnának a hegmentes gyógyulásért?

Zsírt használnának a hegmentes gyógyulás...

Olyan módszert fedeztek fel az orvosok, mellyel valósággal „manipulálni” tudják a sebek gyógyulását. Úgy mehet végbe, akár a bőr regenerálódása és nem a hegesed...
Megvált hajkoronájától Cara Delevingne

Megvált hajkoronájától Cara Delevingne

Valósággal végigsöpört az interneten a modell bejelentése, miszerint kopasz lesz.Nos, nem várt sokáig, máris levágatta haját.   
Itt a parmezános, baconos töltött gomba!

Itt a parmezános, baconos töltött gomba!

Előételnek sem rossz ez a pompás összeállítás - de ha a kedvenc gombánkat remek töltelékkel egészítjük ki, hihetetlen finom, s akár leves utáni második fogásnak...
Milyen a jó jutalomfalat?

Milyen a jó jutalomfalat?

Te is megleped kiskutyád néha egy-egy illatos finomsággal? Akkor jól teszed, ugyanis nagyon szeretik, de oda kell figyelni néhány apróságra.  
Különleges modell tündököl Marc Jacobs új kampányában

Különleges modell tündököl Marc Jacobs ú...

A divatvilág mindig is imádta a megszokottól eltérő külsejű lányokat. Nem csoda, hogy a világhírű márka nem mindennapi lányt választott arcának.   
< >