Szépségfogászat - Fogpótlás

Három furat és kész a fogsor

Három furat és kész a fogsor

Fogászati kezelések terén manapság az azonnal terhelhető implantátum a legújabb trend. A betegnek napokon belül egy egész fogsora lesz hiányzó fogai helyett, még kevés csont esetén is alkalmazható. Dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész az újdonságnak számító fogimplantátum behelyezéséről beszélt.

Olyan esetekben, ha a páciensnek valamilyen okból gyors beavatkozásra van szüksége – baleset vagy akár komoly fogbetegség miatt -, az IHDE implantátummal napokon belül új fogsorra tehet szert. A napjainkban népszerű, újdonságnak számító beavatkozásról dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész beszélt.

Cikkünk első részében a doktornő magáról az IHDE implantátumról árult el részleteket, valamint arról, mikor használható leginkább ez az eljárás.

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Az alábbiakban kiderül, hogyan helyezik be az implantátumot, valamint, mire lehet számítani, ha valaki nem él a lehetőséggel.

Mi történik, ha nem rakat valaki implantátumot?

Különösen előnyös az IHDE implantátum, ha a beteg már régóta fogatlan. Ha egy állcsont nincs megterhelve rágóerővel, nem éri erőhatás a csontot a fogak hiánya miatt, egyszerűen fizikailag lebomlik. Ez a csont természetes viselkedése, hiszen a csontsejtek abban a pillanatban, ha nem érintkeznek egymással, lebomlanak.

Manapság az implantátumokat azonnal meg kell terhelni, mindegy, hogy egy- vagy kétfázisúak, ha megfelelő forgatónyomatékkal meg tudja húzni őket a fogorvos, akkor erre feltétlenül szükség van.

Mit érez a beteg az implantátum behelyezésekor?

A beteg semmit nem érez, mert teljesen elérzéstelenítjük a kezelt felületet. Egy-egy implantátum behelyezéséhez három furat kell, ezt követően csak be kell tekerni a helyére az implantátumot. Nem egy nagy ördöngösség.

Fél évre hosszútávú ideiglenes implantátumot kap a beteg, mely fémvázzal köti össze az implantátumokat, majd akrilát fog kerül rá – hagyjuk csontosodni. Majd ezt levesszük, és kap rá egy kerámia körhidat.

Elővigyázatosságból mindössze almába nem célszerű harapni, de úgy gondolom, akinek volt előtte kivehető fogsora, egyébként sem harapott bele ilyen kemény gyümölcsbe.

Kapcsolódó cikk:

Miért nem szabad halogatni a fogimplantátumot?

Hódítanak az azonnal terhelhető implantátumok

B.A.

 

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >