Szépségfogászat - Fogpótlás

Három furat és kész a fogsor

Három furat és kész a fogsor

Fogászati kezelések terén manapság az azonnal terhelhető implantátum a legújabb trend. A betegnek napokon belül egy egész fogsora lesz hiányzó fogai helyett, még kevés csont esetén is alkalmazható. Dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész az újdonságnak számító fogimplantátum behelyezéséről beszélt.

Olyan esetekben, ha a páciensnek valamilyen okból gyors beavatkozásra van szüksége – baleset vagy akár komoly fogbetegség miatt -, az IHDE implantátummal napokon belül új fogsorra tehet szert. A napjainkban népszerű, újdonságnak számító beavatkozásról dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész beszélt.

Cikkünk első részében a doktornő magáról az IHDE implantátumról árult el részleteket, valamint arról, mikor használható leginkább ez az eljárás.

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Az alábbiakban kiderül, hogyan helyezik be az implantátumot, valamint, mire lehet számítani, ha valaki nem él a lehetőséggel.

Mi történik, ha nem rakat valaki implantátumot?

Különösen előnyös az IHDE implantátum, ha a beteg már régóta fogatlan. Ha egy állcsont nincs megterhelve rágóerővel, nem éri erőhatás a csontot a fogak hiánya miatt, egyszerűen fizikailag lebomlik. Ez a csont természetes viselkedése, hiszen a csontsejtek abban a pillanatban, ha nem érintkeznek egymással, lebomlanak.

Manapság az implantátumokat azonnal meg kell terhelni, mindegy, hogy egy- vagy kétfázisúak, ha megfelelő forgatónyomatékkal meg tudja húzni őket a fogorvos, akkor erre feltétlenül szükség van.

Mit érez a beteg az implantátum behelyezésekor?

A beteg semmit nem érez, mert teljesen elérzéstelenítjük a kezelt felületet. Egy-egy implantátum behelyezéséhez három furat kell, ezt követően csak be kell tekerni a helyére az implantátumot. Nem egy nagy ördöngösség.

Fél évre hosszútávú ideiglenes implantátumot kap a beteg, mely fémvázzal köti össze az implantátumokat, majd akrilát fog kerül rá – hagyjuk csontosodni. Majd ezt levesszük, és kap rá egy kerámia körhidat.

Elővigyázatosságból mindössze almába nem célszerű harapni, de úgy gondolom, akinek volt előtte kivehető fogsora, egyébként sem harapott bele ilyen kemény gyümölcsbe.

Kapcsolódó cikk:

Miért nem szabad halogatni a fogimplantátumot?

Hódítanak az azonnal terhelhető implantátumok

B.A.

 

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
Megmutatta kedves oldalát Justin Bieber

Megmutatta kedves oldalát Justin Bieber

Ezúttal nem a botrányai miatt hallani az énekesről. A napokban beteg gyerekeket látogatott meg.
Megvan a lupus igazi oka?

Megvan a lupus igazi oka?

Kutatók úgy gondolják, megtalálták ezen autoimmun betegségnek az okát – A lupus sok ember életét keseríti meg. Kiváltja, hogy az immunrendszer ne tudja megkülön...
Red Hot Chili Peppers: Dehogy vonulunk vissza!

Red Hot Chili Peppers: Dehogy vonulunk v...

A népszerű zenekar basszgitárosa, Flea buta beszédnek nevezte a visszavonulásukról szóló pletykákat.
A legjobb ételek fogyókúra alatt

A legjobb ételek fogyókúra alatt

A diéta során számos dolgot be kell tartani, de talán az egyik legfontosabb az, hogy mekkora rosttartalmú ételeket fogyasztasz. Mutatunk néhányat, melyekkel gar...
Ronaldo megerősítette: negyedszeres apa lesz

Ronaldo megerősítette: negyedszeres apa ...

Sokszorosan bővül a sztárfocista családja – Christiano Ronaldo végre megerősítette, hogy valóban érkezik a negyedik gyermeke, csupán pár héttel azután, hogy egy...
Nem könnyű Britney számára az anyaság

Nem könnyű Britney számára az anyaság

Az egyik legnépszerűbb sztár az énekesnő, mégis ugyanolyan családanya, mint mindenki más. A híresség most magánéletéről nyilatkozott és a gyereknevelésről.   
Tökéletes együttes: mézes-fokhagymás csirke

Tökéletes együttes: mézes-fokhagymás csi...

Kellemeset a hasznossal – A csirkefalatok kedvelőinek mindenképpen kedvükre való lesz ez a finomság, hiszen egy jó ízesítés csodákra képes. A mézzel és fokhagym...
Katy Perry nyilvánosan fogdosta magát

Katy Perry nyilvánosan fogdosta magát

Bizony a sztároknak vannak fura szokásai. Ezúttal az énekesnőt kapták lencsevégre igen cikis helyzetben. 
Caitlyn Jenner politikus lesz?

Caitlyn Jenner politikus lesz?

A valóságshow-sztár, aki 2016-ban nővé operáltatta magát, a jelek szerint politikai ambíciókat kerget. Caitlyn Jenner szenátor szeretne lenni.
< >