Szépségfogászat - Fogpótlás

Ultrahangos és lézeres fogkőeltávolítás fogaink épségéért

Ultrahangos és lézeres fogkőeltávolítás fogaink épségéért
A NaturaDENT Biológiai és Esztétikai Fogászat vezető fogorvosa, Dr. Fülöp Papp Márta ezúttal a fogkőről, és eltávolításának fontosságáról mesélt lapunknak, hiszen  ez az alattomosan megbúvó probléma komoly gondokat okozhat a szánkban.

ultrahangos depurátor készülékkel zajlik.

Sokan nem is tudják pontosan, mi az a fogkő?


A fogkő  maga a fogakon lerakódott, kikristályosodott szennyeződés. Ez a látványosabb része, a kevésbé látványos pedig az íny alatti rész. A fog és az íny közé rágás során bekerült ételmaradékok rátapadnak a fogra, és baktériumtenyészet alakul ki. Ez után elindul egy romboló folyamat, amelynek során eltávolodik az íny a fogtól.

Hogyan ismerhetjük fel a problémát?

Intő jel lehet, ha feketés, sötétes színű elszíneződés van a fog körül, az íny és a fog határán. Belül, a nyelv felőli oldalon jellemzőbb inkább, ezt tükör segítségével könnyen ellenőrizhetjük. Jelzés lehet a kellemetlen lehelet, a duzzadt, fájdalmas, fogmosáskor vérző így, esetleg az előrehaladott stádiumban a mozgó fogak. Azért is fontos tehát a fogkő eltávolítása, hogy ezeket a problémákat megelőzzük.


lézeres ínytasak fertőtlenítés és mélytisztítás,


Ha a jeleket észleli magán valaki, mik az első lépések?

Mindenképpen el kell mennünk egy rendelőbe, ahol az eltávolítást végezheti dentálhigiénikus, vagy fogorvos is. Három lépésből  áll a folyamat. Az első a külső fogkő eltávolítása, amikor főként a látható részeken található szennyeződést távolítja el a dentálhigiénikus. Ez nálunk legújabb módszer szerint, az ultrahangos depurátor készülékkel zajlik. Az ultrahang nem sérti meg a fogzománcot, csak a gyengébb szerkezetű fogkövet pattintja le. Emellett második lépésként a fog és az íny közötti fogkövet távolítjuk el. A folyamat végén alkalmazunk egy Airbrush fogpolírozást, vagy úgynevezett gyöngyhomokfúvást a kevésbé hozzáférhető, kis rések tisztításához, majd érzékenységcsökkentő pasztás fogpolírozással zárjuk a teljes fogtisztítást.

Előrehaladott ínygyulladás, ínyprobléma esetén alkalmazunk mélytisztítást, amely általában már érzéstelenítésben történik. A fogorvos az íny és a fog közötti mélyebb részekről, az ún. tasakokból eltávolítja az íny alatti fogkövet. Ezután jön a lézeres ínytasak fertőtlenítés és mélytisztítás, amelynek során végigmegyünk a fog-íny találkozásán, ezzel gyakorlatilag fertőtlenítjük a tasakokat, valamint elősegítjük az íny fogakhoz való visszatapadását. Így megakadályozhatjuk, hogy ismét baktérium kerüljön oda és folytatódjon a fogkőképződés.

NaturaDent

Ez az az alaposság és a lézeres kezelés, amit egy hagyományos fogorvosi rendelőben biztosan nem kap meg a páciens.

Otthon ezt egyáltalán nem lehet megoldani?

Magunknak nem tudjuk eltávolítani a fogkövet, bár vannak ma már nagyon jó elektromos, szónikus fogkefék, amelyek csökkentik, illetve lassíthatják a fogkő kialakulását, de eltávolítani nem tudjuk velük a fogkövet. Az alapos fogmosás tehát nagyon fontos, de vannak olyan helyek, ahol a hozzáférés nehézsége miatt nagy valószínűséggel kialakul fogkő.

De ezért van a dentálhigiénikus és a fogorvos, hogy megtalálja és eltávolítsa ezeket. Ha félévente ellátogatunk a rendelőbe e célból, akkor a fogainkat egészségesen tudjuk tartani, és megelőzhető a fogszuvasodás, valamint a különböző fájdalmas ínyproblémák is.

Várjuk Önt is szeretettel a Naturadent biológiai és esztétikai fogászat csapata nevében is Budapesten, a Fővám tér mellett, a Váci utca elején.

Naturadent
a természet erejével a fogak megmentéséért
Szeméttelepen készült Stella McCartney legújabb kampánya

Szeméttelepen készült Stella McCartney l...

A divatvilág mindig is szerette a különc dolgokat. Ilyet azonban talán még egy tervező sem tett, mint amit Stella. Legújabb kollekcióját ugyanis egy szemétlerak...
Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

A 90'-es évek szexszimbóluma felett is eljár az idő lassan. Ez ellen pedig mindent megtesz, de sajnos hamarosan akár ő is nagyszülő lehet.  
A Linkin Park legnagyobb slágerei

A Linkin Park legnagyobb slágerei

Döbbenten fogadta az egész világ a hírt, hogy a neves zenekar frontembere, Chester Bennington öngyilkos lett. Emlékére, összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalokat....
Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

72 éves korában elhunyt John Heard színész, akire egy kaliforniai hotelben találtak rá.  
Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság elől?

Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság el...

Hajdú Péter egykori kedvese megunta a sztáréletet? Friss információk szerint a magyar híresség inkább az üzleti életére szeretne koncentrálni a jövőben és nem a...
Cara Delevingne felszabadult a kopasz fejtől

Cara Delevingne felszabadult a kopasz fe...

Tökéletesen szabadnak érezte magát a csinos színésznő, miután leborotváltatta a fejét egy filmszerep kedvéért. Cara Delevingne inspirálni szeretne más nőket is.
Ezért vetett véget életének Chester Bennington

Ezért vetett véget életének Chester Benn...

Szomorú hír rázta meg a zenevilágot. A Linkin Park frontembere 41 évesen öngyilkost lett.   
A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

Nem nyújt szép látványt a repedezett sarok, de mellette még fájdalmas is lehet. Fontos, hogy ahogyan testünk többi részével, úgy a sarkakkal is kellő mértékben ...
Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
George Clooney és Amal gyakran elszökik kettesben

George Clooney és Amal gyakran elszökik ...

Jól kezeli a szülői feladatokat George Clooney és felesége, Amal. Ikreik érkezése óta a sztárnak és párjának segítsége is van, de úgy hírlik, remekül feltaláljá...
< >