Szépségfogászat - Fogpótlás

Ultrahangos és lézeres fogkőeltávolítás fogaink épségéért

Ultrahangos és lézeres fogkőeltávolítás fogaink épségéért
A NaturaDENT Biológiai és Esztétikai Fogászat vezető fogorvosa, Dr. Fülöp Papp Márta ezúttal a fogkőről, és eltávolításának fontosságáról mesélt lapunknak, hiszen  ez az alattomosan megbúvó probléma komoly gondokat okozhat a szánkban.

ultrahangos depurátor készülékkel zajlik.

Sokan nem is tudják pontosan, mi az a fogkő?


A fogkő  maga a fogakon lerakódott, kikristályosodott szennyeződés. Ez a látványosabb része, a kevésbé látványos pedig az íny alatti rész. A fog és az íny közé rágás során bekerült ételmaradékok rátapadnak a fogra, és baktériumtenyészet alakul ki. Ez után elindul egy romboló folyamat, amelynek során eltávolodik az íny a fogtól.

Hogyan ismerhetjük fel a problémát?

Intő jel lehet, ha feketés, sötétes színű elszíneződés van a fog körül, az íny és a fog határán. Belül, a nyelv felőli oldalon jellemzőbb inkább, ezt tükör segítségével könnyen ellenőrizhetjük. Jelzés lehet a kellemetlen lehelet, a duzzadt, fájdalmas, fogmosáskor vérző így, esetleg az előrehaladott stádiumban a mozgó fogak. Azért is fontos tehát a fogkő eltávolítása, hogy ezeket a problémákat megelőzzük.


lézeres ínytasak fertőtlenítés és mélytisztítás,


Ha a jeleket észleli magán valaki, mik az első lépések?

Mindenképpen el kell mennünk egy rendelőbe, ahol az eltávolítást végezheti dentálhigiénikus, vagy fogorvos is. Három lépésből  áll a folyamat. Az első a külső fogkő eltávolítása, amikor főként a látható részeken található szennyeződést távolítja el a dentálhigiénikus. Ez nálunk legújabb módszer szerint, az ultrahangos depurátor készülékkel zajlik. Az ultrahang nem sérti meg a fogzománcot, csak a gyengébb szerkezetű fogkövet pattintja le. Emellett második lépésként a fog és az íny közötti fogkövet távolítjuk el. A folyamat végén alkalmazunk egy Airbrush fogpolírozást, vagy úgynevezett gyöngyhomokfúvást a kevésbé hozzáférhető, kis rések tisztításához, majd érzékenységcsökkentő pasztás fogpolírozással zárjuk a teljes fogtisztítást.

Előrehaladott ínygyulladás, ínyprobléma esetén alkalmazunk mélytisztítást, amely általában már érzéstelenítésben történik. A fogorvos az íny és a fog közötti mélyebb részekről, az ún. tasakokból eltávolítja az íny alatti fogkövet. Ezután jön a lézeres ínytasak fertőtlenítés és mélytisztítás, amelynek során végigmegyünk a fog-íny találkozásán, ezzel gyakorlatilag fertőtlenítjük a tasakokat, valamint elősegítjük az íny fogakhoz való visszatapadását. Így megakadályozhatjuk, hogy ismét baktérium kerüljön oda és folytatódjon a fogkőképződés.

NaturaDent

Ez az az alaposság és a lézeres kezelés, amit egy hagyományos fogorvosi rendelőben biztosan nem kap meg a páciens.

Otthon ezt egyáltalán nem lehet megoldani?

Magunknak nem tudjuk eltávolítani a fogkövet, bár vannak ma már nagyon jó elektromos, szónikus fogkefék, amelyek csökkentik, illetve lassíthatják a fogkő kialakulását, de eltávolítani nem tudjuk velük a fogkövet. Az alapos fogmosás tehát nagyon fontos, de vannak olyan helyek, ahol a hozzáférés nehézsége miatt nagy valószínűséggel kialakul fogkő.

De ezért van a dentálhigiénikus és a fogorvos, hogy megtalálja és eltávolítsa ezeket. Ha félévente ellátogatunk a rendelőbe e célból, akkor a fogainkat egészségesen tudjuk tartani, és megelőzhető a fogszuvasodás, valamint a különböző fájdalmas ínyproblémák is.

Várjuk Önt is szeretettel a Naturadent biológiai és esztétikai fogászat csapata nevében is Budapesten, a Fővám tér mellett, a Váci utca elején.

Naturadent
a természet erejével a fogak megmentéséért
Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >