2021. 01. 20. - 11:25

10 dolog, amit nem árt tudni, ha vegetáriánussal randizunk

10 dolog, amit nem árt tudni, ha vegetáriánussal randizunk

Vegetáriánus nőt vagy férfit néztünk ki magunknak? Érdemes kicsit felkészülni belőlük, hiszen több dolgot másként csinálnak, mint mi. Mi az, amit nem árt, sőt, jó tudni a randi előtt?

Napjainkban egyre több ember vált vegetáriánus életmódra. Ez magával hozza annak a lehetőségét, hogy ezt az étrendet követő nővel vagy férfival hozzon össze minket a sors.
 
A randevú előtt érdemes kicsit tájékozódnunk erről az életformáról, s megtudhatjuk néhány előnyét is.
 
Lássuk, mit kell tudni, mielőtt vegetáriánussal indulunk találkozni.
 
-Ha vacsorázni megyünk, kevésbé lesz drága: a vegetáriánus ételek általában olcsóbbak, ezért nem kell nagy költségekre készülni.
 
Ha vegetáriánussal vacsorázunk, mindig tartsuk tiszteletben a döntését
Ha vegetáriánussal vacsorázunk, mindig tartsuk tiszteletben a döntését
 
-Fontos ellenőrizni az éttermet, mielőtt odamegyünk, mivel nem biztos, hogy van vegetáriánus menüjük is. Ha az illető nem reagál azonnal étterem-ötletünkre, valószínűleg éppen azt ellenőrzi online, van-e ott olyan étel, amit ehet.
 
-A vegetáriánus fél megkérhet minket, hogy változtassunk étterem-választásunkon, ha nem ajánlanak számára megfelelő ételt.
 
-Könnyű ajándékokat venni: a vegetáriánusok örülnek minden olyan meglepetésnek, ami étrendjükhöz kötődik – vegán sütemény, kupon a kedvenc éttermükbe, egy új vegetáriánus ételeket felvonultató receptes könyv.
 
-Tudnunk kell, hogy ha nincs egy étteremben számukra étel, nem fognak „csalni” és húsosat választani. S ha csak egy italt innának inkább, fogadjuk el döntésüket. Sose gyakoroljunk rájuk nyomást, ne mondjuk, hogy egyszer kivételt tehetnek.
 
-A vegetáriánusok általában jól főznek. Többnyire hosszabb előkészületeket igényel az étel, a vegetáriánus sütés-főzés általában komolyabb odafigyelés és idő, ezért legyünk hálásak, ha készítenek vacsorát érkezésünkkor. Ugyanakkor, ha azt kérjük tőlük, tegyenek egy kis húst a mi ételünkbe, előfordulhat, hogy bizalmuk megrendül bennünk.
 
-A randihely-ötletek könnyűek: minden olyan dolog érdekelheti őket, ahol foglalkoznak a vegetáriánus életmóddal, illetve kínálnak zöldségeket, gyümölcsöket.
 
-A vegetáriánusok általában nagyon lelkesek és izgatottak lesznek, ha képbe kerül egy új zöldségbarát élelmiszer. Ha felfedeznek valamit, ami megfelel az életmódjuknak, valóságos felindultság vesz erőt rajtuk.
 
-Az emberek többnyire megkérdik a vegetáriánusokat, miért döntöttek ez az életmód mellett. A mi ismerőseink is meg fogják kérdezni. Ez rendben is van, de sose tüntessük fel őket a társaságban „furcsa evőként” és ne csináljuk viccet ebből.
 
-Valószínűleg megkínál majd minket saját ételéből, hogy bizonyítsa, a vegetáriánusok nemcsak salátákat és íztelen dolgokat esznek – és ez igaz, mert igen finom ételek állíthatók össze a hús kihagyásával is.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.