2020. 06. 17. - 12:30

4 tipp, hogy egészségesen lendüljünk túl a szakítás miatti stresszen

4 tipp, hogy egészségesen lendüljünk túl a szakítás miatti stresszen

Az alábbi tanácsok nemcsak pozitívnak segítenek maradni, de el is vonják a figyelmet a szakítás okozta érzelmi stresszről.

Összetört a szívünk? Egészséges módja is van annak, hogy megküzdjünk az érzelmi stressz okozta állapottal.
 
Próbáljunk meg pozitívak maradni és végezzünk olyan tevékenységeket, amelyek átlendítenek a nehéz időszakon.

Íme ehhez néhány hatékony tipp.
 
1.Írjuk le az érzéseinket vagy beszéljük ki azokat
 
Természetes, hogy haragosnak, szomorúnak, magányosnak érezzük magunkat egy szakítást követően. Ez a sajnálatos esemény az elutasítottság és a jövővel kapcsolatos bizonytalanság érzését is gyakran magával hozza.
 
Nem kell elnyomni az érzéseket, mert az akadályozhat a továbblendülésben. Jobb, ha kibeszéljük azokat családtagnak, jóbarátnak, kisírjuk magunkat vagy leírjuk, mit érzünk. Sokat segíthet az is, ha beszélünk egy terapeutával.
 
Menjünk újra társaságba, hogy kikapcsolódjunk és felejtsünk
Menjünk újra társaságba, hogy kikapcsolódjunk és felejtsünk
 
2.Fókuszáljunk a kiegyensúlyozott étrendre
 
Sokan döntenek úgy, hogy legjobb formájukat hozzák a szakítás után, hadd egye meg a méreg az előző partnert. Vigyázni kell azonban, egészségtelen szokásokkal nem szabad fogyni. Ne kalória-szigorítással, hanem több gyümölcs, zöldség, egészséges élelmiszerek fogyasztásával igyekezzünk leadni kilókat. Ez a hangulatunkat is javítja, s energikusabbak is leszünk.
 
3.Mozogjunk!
 
Egy szakítás után jó módszer az endorfin-felszabadításra a kardio-edzés. Maradjunk aktívak, ez csökkenti a stressz-szintet, növeli a kognitív funkciókat és a hangulatot. Ráadásul egészséges módon eltereljük a figyelmet problémánkról. Ügyeljünk ugyanakkor arra, hogy ne vigyük túlzásba az edzést, s ne legyen belőle kényszeres viselkedés.
 
4.Olyan dolgokat csináljunk, amelyek jó érzéssel töltenek el
 
Érthető, hogy egy szakítás után nem könnyen kezdünk el érdeklődni bármi iránt. Ám ha ki szeretnénk evickélni a szituációból, fontos rávennünk magunkat arra, hogy olyan dolgokat csináljunk, amelyeket a szakítás előtt is szerettünk.
 
Menjünk moziba, kapcsolódjunk ki a barátokkal. Az ő támogatásuk is segíthet felülkerekedni a problémánkon, ráadásul enyhíti a magányosság érzését.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.