2020. 06. 10. - 12:05

5 jele, hogy a párkapcsolatod mentálisan lehúz

5 jele, hogy a párkapcsolatod mentálisan lehúz

Ha egészségtelen párkapcsolatban élünk, a stressz és a harag életünk minden területét érintheti. Honnan tudhatjuk, hogy mentálisan sért bennünket ez a viszony? Lássuk a jeleket.

Kapcsolataink számos módon befolyásolhatnak bennünket, attól függően, hogy milyenek. Ha nem élünk túlságosan egészséges párkapcsolatban, annak hamar megmutatkoznak a jelei.
 
Melyek azok a jelek, amelyek elárulják, hogy mentális egészségünket sérti a kapcsolatunk?
 
1.Depressziósnak érezzük magunkat: tanulmányok összefüggést találtak az alacsony minőségű párkapcsolatok és a depresszió tünetei között. Kutatók szerint a mérgező vagy bántalmazó kapcsolatokban élő emberek valószínűleg depressziósak. A legrosszabb az, hogy öngyilkosság gondolata is megfordulhat a fejükben.
 
Ha egy kapcsolatban értéktelennek érezzük magunkat, az lehúz mentálisan
Ha egy kapcsolatban értéktelennek érezzük magunkat, az lehúz mentálisan
 
2.Nem vagyunk jól fizikailag: mentális és fizikai egészségünk összefügg. A kutatók azt mondják, a kapcsolatok közvetlen hatással bírnak a szív- és érrendszerre, az endokrin és immunrendszerre, az idegrendszeri és egyéb élettani mechanizmusokra. Egy egészségtelen kapcsolat szorongást és depressziót vált ki, de ugyanígy fejfájás, álmatlanság, izomfájdalom lehet az eredménye.
 
3.Egészségtelen szokásokat veszünk fel: miközben megpróbáljuk elterelni figyelmünket a rossz kapcsolatunkról, számos egészségtelen szokást vehetünk fel, például rögeszmés hajtépkedés, túl sok alvás, stressz-evés, éjjelekig tartó film- vagy tévénézés.
 
4.Alacsony önértékelés: ha elkezdtük magunkat kevesebbnek, értéktelennek és kevésbé érdekesnek érezni, a párunk oka lehet ennek a dolognak. Ha egy hozzánk közelálló személy azt sugallja nekünk: alacsonyabbrendűek vagyunk, hajlamosak vagyunk elhinni azt.
 
5.Fellélegzünk, ha elmegy: sokat elárul a kapcsolat minőségéről, ha alig várjuk, hogy a partnerünk kitegye a lábát otthonról. Megkönnyebbülünk. Ez azt jelenti, hogy bizony ő maga okoz stresszt a számunkra.
Ideje elgondolkodni, megéri-e egy ilyen kapcsolatban maradni.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.