2020. 03. 31. - 14:45

A beszélgetés fontos egy kapcsolatban

A beszélgetés fontos egy kapcsolatban
Te milyen gyakran társalogsz kedveseddel és hogyan? Kutatások igazolják, hogy a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen része a szerelemnek, de nem mindegy, hogy hogyan zajlik. 

 

Egyértelmű, hogy a hosszú kapcsolathoz hozzá tartozik a sok beszélgetés, hiszen ha nem tudna két ember összhangba kerülni egymással, akkor nem is lennének együtt. Ráadásul a problémákat is a kommunikáció által oldják meg. Tehát a beszélgetés mindenképp összetartja a kapcsolatot. Nem mindegy azonban annak a minősége. 
 
 
Kutatók szerint fontos az érzelmek kifejezése és az is, hogy a másik fél tudatára add, hogy mi az amit akarsz és amire szükséged van. Ha gond van, nem az a megfelelő válasz, hogy ,,semmi". Ehelyett érdemesebb elmondani a valódi problémát és megbeszélni azt, hiszen csakúgy lehet előre jutni.
 
A szakemberek azt javasolják, hogy a beszélgetések során minden jót és rossz dolgot meséljenek el egymásnak. Arról is fontos társalogni, hogy ki mire vágyik a párkapcsolatban. A beszélgetéseken kívül azonban jó hallgatónak is kell lenni és oda figyelni a másikra. Sokan egyébként nem tartják fontosnak a kommunikációt, pedig nagyon sok minden ezen múlik. 
 
 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.