2022. 06. 14. - 13:00

A szakállas férfiak vonzóbbak?

A szakállas férfiak vonzóbbak?

Úgy tűnik, a hölgyek nagyrésze vonzóbbnak tartja a szakállas férfiakat – őket ugyanis kétharmaduk attraktívabbnak találta, mint arcszőrzet nélküli társaikat.

A szakállas férfiak szexisebbek, mint az arcszőrzet nélküliek? Egy új tanulmány szerint igen – a nők kétharmada vonzóbbnak találta őket a kutatás során, mint azokat, akik nem viseltek szakállt.
 
A tanulmány rámutatott, hogy a borotválatlan arcú férfiak 62 százalékkal találtattak vonzóbbak, mint a borotváltak.
 
Sőt, az is kiderült belőle, hogy a hölgyek szerint a világ legszexibb férfija rövid, sötétbarna hajú, barna szemű, jól karbantartott szakállal rendelkezik, sportos testalkata van és pontosan hat láb, azaz 180 cm magas.
 
A szakállas férfiak szexisebbek, mint az arcszőrzet nélküliek?
A szakállas férfiak szexisebbek, mint az arcszőrzet nélküliek?
 
A tanulmány 5 év alatt összegyűlt legszexisebb férfi-listák adatait elemezte, hogy kiderüljön, melyek a nők számára legvonzóbb és legkevésbé vonzó fizikai jellemzők. A legszexisebb tulajdonságokra az olvasók szavaztak.
 
A kutatók megjegyzik, hogy akik jelenleg megfelelnek ennek a képnek, például a Trónok harca sztárja, Richard Madden és a Bridgerton család színésze, Jonathan Bailey.
 
Tudósok szerint egyébként a szakáll növesztése jótékony hatással lehet az ember egészségére.
 
„A szakáll tisztább lehet, mint ha valaki nem hord arcszőrzetet. Egy, a szakállas és szakáll nélküli kórházi dolgozókat összehasonlító tanulmány megállapította, hogy a tisztára borotvált arcok háromszor nagyobb valószínűséggel lehetnek vírus hordozói” – mondta el dr. Karan Rajan sebész egy TikTok videóban.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.