2019. 10. 30. - 13:15

A szerelem valóban szépít?

A szerelem valóban szépít?

Kutatások szerint a férjek és feleségek sokkal vonzóbbnak látják kedvesüket, mint amilyenek valójában. 

Eltörpülnek az apró kis hibák a szerelemben. A Groningeni Egyetem tudósai nemrégiben hetven párt vizsgáltak. Arra kérték őket, hogy nézzék párjukat és osztályozzák őket. Olyan kérdéseket tettek fel nekik, minthogy mennyire találják vonzónak őket. A válaszokat titokban tartották, nehogy a másik fél megsértődjön. Ezután az utca emberei is döntést hoztak a 140-en résztvevő külsejéről. Végül érdekes eredmények születtek. 
 
Megszépít a szerelem
 
Kiderült, hogy a párok tagjai egymást sokkal szebbnek látták, mint amilyenek a valóságban., Ez arra enged következtetni, hogy a szerelmeseknek nemcsak okosabbnak látják párjukat, hanem szebbnek is. A kutatók szerint a felek a pozitív illúziónak köszönhetően biztonságban és boldognak érzik magukat. 
 
Szeretnék a jövőben azt is megfigyelni, hogy ez vajon a hosszú házasságokra is igaz vagy sem. Tehát a szakemberek úgy vélik, hogy a szerelem valóban vak. 
 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.