2020. 10. 21. - 11:30

A szex boldogabbá tesz minket, mint a pénz

A szex boldogabbá tesz minket, mint a pénz

Nagyon úgy fest, hogy a szeretkezés jóval boldogabbá teheti az embereket, mint a pénz. Két kanadai tanulmány ugyanakkor rámutatott, nincs szükségünk sem korlátlan vagyonra, sem korlátlan szexre, hogy jól érezzük magunkat.

Amikor összevetjük életünket másokéval, felmerülhet bennünk, vajon akinek több pénze van vagy jobb a szexuális élete, boldogabb-e? Nem feltétlenül.
 
Két kanadai tanulmány, melyeket a Social Psychological and Personality Science szaklap közölt, kiderítette: nincs szükségünk korlátlan mennyiségben sem szexre, sem pénzre ahhoz, hogy jól legyünk.
 
Úgy tűnik, a heti egy szeretkezés varázslatos szám, amely csúcs boldogsághoz vezet. A kutatók vizsgálatukat három különféle tanulmányra alapozták, több mint 30 ezer amerikai emberrel végzett felmérést is felhasználva, melyeket 4 évtizeden át gyűjtöttek. A párok nem mutatkoztak sokkal boldogabbaknak a skálán, ha heti egy alkalomnál többször voltak együtt.
 
A szex boldogabbá tesz, mint a pénz - állapította meg egy új tanulmány
A szex boldogabbá tesz, mint a pénz - állapította meg egy új tanulmány
 
„Felfedezéseink azt mutatták, fontos fenntartani az intim kapcsolatot a partnerrel, de nem kell minden nap szeretkezni ehhez” – mondta Amy Muise tanulmányvezető, a Mississauga-i Torontói Egyetem doktorandusza.
 
A heti egyszeri szexnek további előnye is van: boldogabbá tesz, mint a pénz – tette hozzá a kutató.
 
Kutatócsoportja online felmérést végzett 138 férfi és 197 nő bevonásával. Nagyobb mértékű boldogság mutatkozott meg a heti egyszer szeretkezők körében, mint azoknál, akik havi egyszer voltak együtt. Ez igaz volt azoknál a pároknál, akik 15 ezer és 25 ezer dollár között kerestek évente, s azoknál is, akik 50-75 ezer dollár közötti összeget vittek haza.
 
„Az emberek gyakran azt gondolják, hogy a több pénz és több szex egyenlő a boldogsággal, ám ez csak egy pontig igaz” – összegezte felfedezéseiket Amy Muise.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.