2020. 05. 27. - 12:55

A szingli életnek is van jó pár előnye!

A szingli életnek is van jó pár előnye!

Az ember hajlamos azt hinni, hogy az élet csak kapcsolatban szép. Pedig tudományosan is bizonyított, hogy ez nem igaz. Íme az egyedülálló lét tagadhatatlan előnyei.

Tény, hogy az ember társas lény, s mint ilyen, kapcsolatban érzi jól magát. Legalábbis a többség. At erős, egészséges párkapcsolatoknak valóban számos egészségügyi előnye van. Arról kevesebb szó esik, hogy az egyedülálló létnek is megvannak azonban a maga szépségei.
 
Annak tehát, aki jelenleg éppen szingli, nem kell bánkódnia. Lássuk, melyek azok az előnyök, melyeket tudományosan is bizonyítottak a kutatók.
 
1.Az ember egészségesebb döntéseket hoz: kutatások során kiderült, hogy a szinglik gyakran sokkal egészségesebb életet élnek, mint házas vagy kapcsolatban élő társaik. A Journal of Women’s Health közzétette egy felmérést, mely rámutatott, hogy a szingli nőknek alacsonyabb a testtömeg-indexük, kisebb mértékben fogyasztanak alkoholt és dohányoznak, mint a kapcsolatban levők.
 
A szingli létnek is számos előnye van - több idő és koncentráció saját magunkra
A szingli létnek is számos előnye van - több idő és koncentráció saját magunkra
 
A Journal of Marriage and Family szaklapban az áll, hogy az egyedülálló férfiaknak kisebb az esélye szívbetegség áldozatává válni. Persze, több kutatásra lenne szükség a fenti állítások teljes bizonyításához.
 
2.Az egyedülálló jobban koncentrál: a Santa Barbara-i Kaliforniai Egyetem tanulmánya arra jött rá, hogy a szinglik fokozott önrendelkezéssel bírnak, gyakran folyamatos fejlődést produkálnak azokkal szemben, akik házasok. Az elemzést hosszú évek óta egyedülálló embereken végezték, akik igen hatékonyak voltak, s kevesebb eséllyel tapasztaltak meg negatív érzéseket.
 
3.A szingliknek alacsony a stressz-szintje: nem sok kutatás kell hozzá, hogy belássuk, egy szingli stresszmentesebb, mint számos megállapodott társa. Különféle tanulmányok is alátámasztják a megállapítást. A tény, hogy nem vagyunk felelősek senkiért, komoly stressz-mentesítő, ahogyan az is, hogy nem kell megküzdeni a párkapcsolati problémákkal.
 
4.Az egyedülállók kreatívabbak: számos tanulmány mutatta ki, hogy ha valaki boldog és komfortosan érzi magát saját bőrében, a szingli lét is pozitív. A kevés stressz és a nagyobb boldogság a kreativitás nélkülözhetetlen eleme. Ha több időnk van egyedül lenni, számos olyan dolgot csinálhatunk, amit szeretünk. A kognitív képességek élesednek, s bőven van módunk magunkkal kapcsolatot teremteni.
 
5.Nagyobb mértékű kapcsolattartás másokkal: a Journal of Social and Personal Relationships folyóiratban megjelent kutatás szerint a szinglik sokkal sűrűbben mennek társaságba, mint házas vagy kapcsolatban élő társaik.
 
Ápolják emberi kapcsolataikat, több támogatást is kapnak a barátoktól. A felfedezések rávilágítottak, hogy az egyedülállók gyakrabban tartják a kontaktust szüleikkel, testvéreikkel is, mint akik házasok vagy akár elváltak. Vagyis, férfiaknál és nőknél egyaránt jellemzőbb a másokkal való találkozás, beszélgetés.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.