2022. 03. 23. - 11:30

Aki pimasz képeket használ randioldalon, ne számítson sikerre

Aki pimasz képeket használ randioldalon, ne számítson sikerre

Akadnak, akik pimasz fotókkal igyekeznek szimpátiát elérni az online randioldalakon – ám egy tanulmány szerint ezek az emberek inkább hülyének esnek ki, mint jópofának.

Azok az emberek, akik pimasz fotókat használnak egy randioldalon, kevésbé számíthatnak sikerre – állapította meg az Arizonai Egyetem tanulmánya.
 
Sőt, nem szimpatikusnak és hülyének tűnnek, noha ők az ellenkező hatást szeretnék elérni.
 
A tanulmány szerint az olyan oldalak felhasználi, mint a Bumble, a Tinder vagy a Hinge, kevésbé találnak rá a szerelemre, ha szexuális vonzerejüket fitogtatják, „pofátlan” képek használatával.
 
randioldal_1
 
A többség ugyanis alkalmatlannak és ellenszenvesnek tartja az ilyeneket.
 
A tanulmány során 262 heteroszexuálist kérdeztek meg, mit gondolnak, a megtekintett képek pedig valós regisztrálók fotói voltak. Kiderült az is, hogy a férfiakat szigorúbban ítélték meg, mint a nőket.
 
„Eredményeink alapján a szexualizált randevúprofilok előnytelen dolgokkal járnak – például kevésbé észlelt feladatkompetencia, kisebb mértékű tetszés és társadalmi vonzerő -, és nagyobb valószínűséggel tapasztalnak meg visszaélést is, mint azok, akik nem szexualizált képeket jelenítenek meg” – áll a Kun Yan vezette kutatócsoport jelentésében.
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.