2019. 03. 23. - 11:00

Az együttlétek pozitív hatása

Az együttlétek pozitív hatása

A nemi aktus nemcsak, hogy jól esik a nőknek és a férfiaknak egyaránt, de hatással van a testi és a lelki egészségre is.

Egyrészt serkenti az immunrendszert, azaz védi a szervezetünket a kórokozókkal szemben. Egy kutatás szerint, akik heti rendszerességgel szexelnek, azoknál az immunrendszere jóval egészségesebb.
 
Az együttlétek pozitív hatása
Az együttlétek pozitív hatása
 
 
A magas vérnyomással küzdők számára jó hír, hogy a nemi aktus csökkenti a vérnyomást. Szakértők már régóta állítják, hogy a normális vérnyomás és a szexuális együttlét között összefüggés van.
 
 
Érdekes tény, hogy az együttlét a húgyhólyagokra is jó hatással van. A jó közösülés ugyanis edzi a hólyag fölötti kontrollért felelős izmokat. Egy kiadós aktus felér egy edzéssel, hiszen rengeteg izmot mozgatunk meg közben, percenként átlagosan körülbelül öt kalóriát égetünk el.
Ha mindez nem volna elég, az összebújás fájdalomcsillapító hatással bír, ráadásul elősegíti az alvást is. Az orgazmus után ugyanis prolaktin hormon szabadul fel a testben, ami segít az ellazulásban.
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.