Szerelem

Az óvszer története

Az óvszer története
A kondom nagy múltra tekint vissza. Az óvszert azért találták ki, hogy a férfiak védekezzenek a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség ellen. Sokáig állatbélből, halhólyagból készítették, manapság latex alapú különböző variációk léteznek: síkosított, bordázott, színes, ízesített, sőt, még zenélő is.
A mai óvszerek őseiA mai óvszerek őseit, már a korai Egyiptomban is megtalálhattuk. Méghozzá I.e, 1000 körül. Ekkor még állati bőrből készült, és simán csak a nemiszervek köré tették, hogy védelmezze azt. Nem lehetett túl kényelmes megoldás egyik fél számára sem, praktikusnak sem éppen volt nevezhető, de mégis hitték, hogy segít meggátolni a különböző betegségeket. Valószínűleg tényleg hasznos lehetett, mert utána még, közel kétezer évig ugyanezzel a módszerrel védekeztek.
Később az 1500-as években, újabb forradalmi felfedezés következett. Rájöttek, hogy ha egy bizonyos kémiai oldatba áztatják a vásznat, és megvárják míg az a száradásával rátapad az anyagra, akkor sokkal jobban megőrzi tartósságát, és a különböző elszakadások ellen is nagyobb védelmet biztosít. Ezeket tekinthetjük tehát, a spermicid óvszerek ősének.
Az idő haladtával, az első írásos feljegyzések az 1700-as évekből származtak, amikor is fellelhető volt, hogy már nem vásznat, hanem különféle állati anyagokat használtak fel a kondom készítéséáre, mint például, a disznó, birka vagy kígyóbél, de nem volt ritka az sem hogy a macskák hugyhólyagjából állították elő az óvszert.
Az 1700-as évek végén megjelentek a piacon a kézzel készített óvszerek.Az óvszer története Ezek legtöbbje ugyanúgy különböző állati belekből készült még, de már nagy népszerűségnek örvendtek. Viszont elég drágák voltak, és sokszor kellett őket újrahasznosítani. A forradalmi áttörést az óvszergyártás történetében, az 1800-as évek hozták meg. Ekkoriban kezdtek el ugyanis, igazi gumiból óvszereket gyártani. Erős, elasztikus anyagot készítettek belőle, ami lehetővé tette az olcsó tömeggyártást.
Ez óriási hatást váltott ki a felvásárlópiacon. Az emberek tömegesen rohamozták meg a boltokat, mindenki a világújító védekezési módszert akarta a magáénak tudni.

Az 1950-es évektől kezdve pedig megjelent a piacon a Durex, a máig legnagyobb óvszergyártó hatalom, és a világon először angliában piacra dobta a síkosított ma is használatos óvszert. Valódi népszerűségét viszont csak az 1980-as hullám hozta meg, amikor is bebizonyították hogy az óvszer legfőképpen az egyetlen védekező eszköz ami 100%-ban meggátolja a HIV virus fertőzését.
Forrás: www.bien.hu, www.hotdog.huMemo
Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az étkezésnél milyen fontos a rendszeresség. Nem hiába, hiszen számos káros hatása lehet.
Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Friss információk szerint a színész már nagyon bánja, hogy elhagyta egykor kedvesét, a Jóbarátok sztárját.   
Sminklemosás, méregtelenítés természetes módon

Sminklemosás, méregtelenítés természetes...

Az arcunkra kent festéket, alapozót minden este el kell távolítanunk. Ezt többnyire valamilyen arctejjel vagy tonikkal tesszük meg. Ha azonban a természetes meg...
A gyógyulás útjára lépett Shannen Doherty?

A gyógyulás útjára lépett Shannen Dohert...

Két esztendeje küzd rákos megbetegedésével a csinos színésznő, s úgy tűnik, mostanra rendeződik az egészsége. Shannen Doherty folyamatosan tájékoztatja rajongói...
Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

A hajápolási termékek használatának biztonsága évek óta vitatott. Egy új tanulmány most arra világít rá, hogy a fekete bőrű nőknél, akik sötét hajfestéket haszn...
George Clooney visszavonul?

George Clooney visszavonul?

Az 56 éves sztárról azt beszélik, hogy felhagy a színészkedéssel és csak a családjának szenteli az életét.   
Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Az újdonsült, háromszoros apuka nemcsak új babáknak örülhet – Jay-Z június végén tervezi piacra dobni friss albumát, melyről az új sláger már hallható is.
Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

A szépséges színésznő a közösségi oldalán árulta el rajongóinak, hogy eljegyezték őt.
Mi a különbség a mellimplantátumok között? - 1.rész

Mi a különbség a mellimplantátumok közöt...

Évtizedek óta az öt legnépszerűbb esztétikai beavatkozásnak számít a mellplasztika. Ami azonban változott az évek során, a technika és a felhasznált anyagok. Mi...
Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Előreláthatólag az idei nyár egyik legnépszerűbb dala lesz Katy Perry, Calvin Harris, Pharell és Big Sean közös alkotása.
< >