2020. 10. 14. - 11:25

Ez a kulcsa annak, hogy szingliként is boldog légy

Ez a kulcsa annak, hogy szingliként is boldog légy

Sokan gondolják azt, hogy ha egyedülállóak, nem lehetnek boldogok. A jó közérzetet is attól teszik függővé, van-e éppen valakijük. Pedig a boldogság szingliként is elérhető.

Aki is mondogatja azt nekünk: feltétlenül párkapcsolatban kell lennünk ahhoz, hogy boldogok legyünk, valószínűleg túl sok romantikus filmet nézett – s most íme egy kutatás, amely ezt alá is támasztotta.
 
Az új tanulmány kiderítette, hogy az egyedülálló emberek ugyanolyan egyenlőnek és teljesnek érzik magukat, mint a párok – van azonban annak egy trükkje, hogy ez így van. Fontos, hogy hogyan viszonyulunk a kapcsolatainkhoz. Nemcsak a romantikus jellegűekhez.
 
A Social Psychological and Personality Science című folyóiratban közzétett tanulmány konkrétan arról számolt be: a szinglik elkerülik a kapcsolatokban előforduló drámákat és konfliktusokat, ezért ugyanolyan boldogok, ha nem boldogabbak, mint párban élő társaik.
 
Egyedülállóként is lehet boldog az ember
Egyedülállóként is lehet boldog az ember
 
Kellemetlen, de tény, hogy ha valaki nem kötődik romantikusan egy másik emberhez, azzal a stressz egyik forrását teljesen megszünteti az életében. Az anyagi vitáktól kezdve egészen addig, hogy ki mosogatott el utoljára és most ki a soros.
 
„Úgy vélem, ez a tanulmány aláhúzza azt a tényt, hogy nem lehet valami mindenki számára megfelelő” - mondta el James Maddux, a Fairfax-i George Mason Egyetem Jólét-előmozdítási Központjának vezető tudósa.
 
A kutatás üzenete tehát az, hogy egyedülálló valaki vagy sem, a boldogság nézőpont kérdése és sok múlik azon is, milyen embereket adunk hozzá vagy éppen zárunk ki az életünkből.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.