2018. 11. 10. - 06:30

A megcsalás leggyakoribb okai

A megcsalás leggyakoribb okai
Egy tudományos kísérlet kiderítette volna a nagy titkot? Friss kutatások szerint ugyanis meg van, hogy miért csalják meg olyan sokan párjukat. 

 

Nem könnyű egy párkapcsolat sem. Rengeteget kell rajta dolgozni, megértőnek lenni, kompromisszumokat kötni, jól kinézni, megfelelni az ágyban és még a végtelenségig lehetne sorolni. Néha sokkal egyszerűbb félre lépni, mint megoldást találni a problémákra. Helen Fischer biológiai antropológus régóta kutatja a szerelmet, a megcsalásokat és annak okát. 
 
Kutatások szerint a szerelem ösztön, nem érzelem
Kutatások szerint a szerelem ösztön, nem érzelem
 
Vizsgálatai során szerelmes párok agyműködését figyelte meg. Először számukra jelentéktelen képet mutatott nekik, majd olyat, amin kedvesük látható. Utóbbinál pedig működésbe lépett agyuk azon területe, ami az orgazmusnál és a kokainfogyasztásnál szokott. 
 
A kutató szerint ez arra enged következtetni, hogy a szerelem inkább ösztön, mint például a szex vagy a kötődés. Ennek köszönhetően pedig több ember iránt is kialakulhat vonzalom, így jön szóba a félrelépés. 
 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.