2018. 02. 11. - 13:16

Felelőtlenek szerelmi életük terén a középkorúak

Felelőtlenek szerelmi életük terén a középkorúak
Egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint bár rendszeres nemi életet élnek a középkorúak, mégsem figyelnek oda a különféle betegségek veszélyére. 

 

A brit Saga elnevezésű magazin egy olyan felmérést készített, amelyben az ötven év felettieket vizsgálta. Mint az kiderült, kétharmaduk aktív nemi életet él, felük pedig legalább hetente egyszer szerelmeskedik. A felmérésben szereplő személyek több mint 80 százaléka szerint kevesebb a nyomás rajtuk aktus közben, mint fiatal korukban. Közel 80 százalékuk pedig azt mondta, hogy sokkal teljesebb az élmény, mint egykor. A válaszadók többsége egyébként házas, de akadtak közöttük olyanok is, akik már elváltak vagy egyedülállók. 
 
Felelőtlenek szerelmi életük terén a középkorúak
 
A kutatás hozott még egy érdekes eredményt, amely szerint az 50 év felettiek egy része felelőtlen, ugyanis mintegy 10 százalékuk olyan partnert választ magának, akinek szerelmi életéről semmit sem tud. Megint csak 10 százalékuk pedig nem védekezik. Éppen ezért ez a korosztály is nagyban ki van téve a nemi úton terjedő betegségeknek. A skót egészségmegelőzéssel foglalkozó állami szervezet néhány évvel ezelőtt már felhívta a figyelmet, hogy a partnerek gyakori cseréje, valamint a külföldi üdülések alatt létesített együttléteknek köszönhetően növekedett a betegségek száma az említett generációban.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.