2020. 12. 16. - 11:25

Karácsony pár nélkül? – Miért nem kell annyira aggódni?

Karácsony pár nélkül? – Miért nem kell annyira aggódni?

Sokan stresszelnek amiatt, hogy jelenleg nincs párjuk, s egyedül néznek az ünnepek elébe. Pedig ez nem a világ vége. Miért is az aggodalom?

Nem kevesen szomorodnak el, amikor közeledik a karácsonyi időszak – hiszen éppen senki nincs, akibe szerelmesek, s szingliként néznek az ünnepek elébe.
 
Tisztázzuk azonban előre, hogy a karácsony egyébként családi ünnep. A família összegyűlik, finom ételekre számíthatunk, új, jó hangulatú karácsonyi filmek látnak napvilágot, a barátok tanácsért fordulnak hozzánk, mit is vegyenek a partnerüknek. Nos, nekünk nem kell emiatt aggódnunk.
 
Természetes ugyanakkor, hogy aki egyedülálló, rettegve gondol arra az elkerülhetetlen pillanatra, amikor egyik vagy másik családtag vagy rokon felteszi a jól ismert kérdés: neked van valakid?
 
Ez a kérdés nemcsak elszomorít, frusztrál, zavarba hoz és már az idegeinkre megy. Ráadásul ránk irányítja a figyelmet.
 
Szingliként is lehet élvezni a karácsonyt - sőt
Szingliként is lehet élvezni a karácsonyt - sőt
 
Ám gondoljunk arra, hogy egy laza válasszal elhallgattathatjuk a másik felet, s az egész jó esetben nem tart tovább 3 percnél. Nem sokkal később a beszélgetés elterelődik az időjárásra, a munkahelyi, iskolai történésekre és minden egyébre.
 
A karácsonyi időszakban ráadásul sok tennivaló akad, így azoknak, aki egyedül vannak vagy rosszul érzik éppen magukat, kiváló figyelemelterelő, hogy mindent beszerezzünk az ünnepre, segítsünk ennek-annak, s ez igencsak hasznos és lélekemelő.
 
Ha lesz rá lehetőség, élvezzük ki mások társaságát, kommunikáljunk jó hangulatban videóchaten azokkal, akik nem lehetnek itt.
 
Élvezzük ki, ha hibátlan hótakaróra ébredünk, ha láthatunk egy igazán szép történetet (s persze tudatosítsuk, hogy azért a tündérmesék egy része erős túlzás).
 
Vagyis, ne stresszeljük túl a karácsonyt. Gondoljunk arra is, hogy nem vagyunk egyedül. A világon még sok ezer hasonló szituációban levő ember futja ugyanezeket a köröket az ünnepkor. Bízzunk egy szebb jövő évben!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.