2021. 03. 03. - 10:35

Mi valójában a boldog párkapcsolat kulcsa?

Mi valójában a boldog párkapcsolat kulcsa?

Az emberek többsége azt szeretné, ha örökké tartana a kapcsolata. S bár egyik szerelem sem valódi tündérmese, a valóban boldog házasságoknak megvan az oka. De mi az?

Az emberek jó része álmodozik arról, hogy megtalálja azt a partnert, akivel aztán élete végéig boldog lehet. Tündérmesék nemigen vannak, de boldog házasságok és kapcsolatok ettől még léteznek – kérdés, mi a titkuk.
 
Noha számos tanács kering az online térben is ezzel kapcsolatban, az egyetlen dolog, amit sosem szabad elfelejteni: ne veszítsük el soha az egymással való törődés képességét, a szeretet kimutatását a párunk iránt!
 
Ez azt jelenti, olyan partnert kell választani, aki szeretetünket táplálja. Ha a párunk csendes típus is, kimutathatja szeretetét azzal, ha figyel az igényeinkre. Ez a figyelem tápláló a számunkra és boldogok leszünk.
 
Ha viszont partnerünk hangosan hirdeti szerelmét, de birtoklással teszi ezt, amelyet fojtogatónak érzünk, a kapcsolat is elfojtódik.
 
A boldog párok rendszeresen jelzik egymásnak érzéseiket
A boldog párok rendszeresen jelzik egymásnak érzéseiket
 
Amikor kapcsolatának újdonsága már elveszíti varázsát, jobban összpontosítunk a mindennapi élet „dolgaira” vagy „tevékenységeire”. Ennek során azt tapasztalhatjuk, hogy szerelmünk egyre inkább a figyelem peremére kerül. A figyelem akár el is maradhat – s csak telnek a hetek, hónapok és évek.
 
Éppen ezért fontos emlékeztetni magunkat arra, mit értékelünk házastársunkban, párunkban – és ezt feltétlenül fejezzük is ki rendszeresen.
 
Számos módon megtehetjük. Kimondhatjuk, szívecskét küldhetünk neki, érzelmesen megérinthetjük, megfőzhetjük a kedvenc ételét, meglephetjük valamivel, amit szeret.
 
Ne gondoljuk azt, hogy nem kell kimutatnunk ragaszkodásunkat, érzéseinket, mert a másik „biztosan tudja”.
 
Ez a felfogás rossz irányba visz. Az emberek általában nem tudják, hogy szeretve vannak-e, el vannak-e fogadva, ha nem kommunikálják ezt feléjük.
 
Különösen akkor fontos tudatosítani a másikban, hogy szeretjük, ha olykor vitáink vannak, nem értünk egyet valamiben.
 
Ha felbosszantottuk egymást, igyekezzünk tenni azért, hogy kommunikáljunk, hogy újra megnyíljunk egymás előtt. Beszéljük meg különbözőségeinket, azzal a céllal, hogy kiderítsük, mi az, amit mindketten szeretnénk.
 
Természetesen, van rá példa, hogy két ember „kinövi egymást”. Értékeik megváltoznak. Ha már nem illenek össze, valóban az elválás szolgálja őket a leginkább.
 
Ám ha elkötelezettek vagyunk és az egymás iránti szerelmet helyezzük előtérbe, a kapcsolatban is ragaszkodjunk ahhoz, hogy kimutassuk érzéseinket, tegyünk egymás boldogsága érdekében.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.