2019. 09. 21. - 13:20

Mit jelent az érintés?

Mit jelent az érintés?

Gondolkodtál már azon, hogy az érintés milyen hatással van a kapcsolataidra? Vajon mennyire játszik fontos szerepet?

A mai világban egyre inkább háttérbe szorulnak az érzelmi dolgok, melyeknek kifejezése nem a való világban történik, hanem többnyire a számítógépen keresztül. Ez azért is baj, mert néha az ember másra sem vágyik, csupán egy kedves szóra, egy gyengéd érintésre vagy egy szívből jövő ölelésre.
Napjainkban ezek a dolgok azonban teljesen átértékelődtek, és sokszor eltűnnek azok a kifejezések, amikkel a szeretetet kimutathatod. Ilyen az érintés is, ami nagyon fontos szerepet kap a családban, de a párkapcsolatban is.

Fontos az érintés

 Tudtad, hogy számos pozitív hatása van például a simogatásnak?
Már egészen pici kortól kezdve, amikor az édesanya gyermekét magához húzza és megsimogatja. Mindez biztonságot nyújt, de nemcsak egy anya-gyermek, hanem egy felnőtt kapcsolatban is. Az érintéssel megnyugtathatod kedvesed, ha éppen szomorú és kifejezheted általa azt, hogy mennyire szereted őt. Az ölelés oldja a stresszt és jókedvre derít. Eltűnik a szorongás, közelebb kerülsz párodhoz és a hétköznapokban is jobban érzed magad. Tudományos tény, hogy az érintés legalább annyira fontos, mint az evés.

 

Nagy Orsoyla

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.