2021. 01. 13. - 13:18

Sikeres párkapcsolat: 10 dolog, amit az elefántoktól tanulhatunk

Sikeres párkapcsolat: 10 dolog, amit az elefántoktól tanulhatunk

Szociális készségei az elefántoknak is vannak – sőt, bizonyos tulajdonságaikból az emberek is sokat tanulhatnak, különösen a párkapcsolat terén.

Mit tanulhatunk az elefántoktól? Viccesen hangozhat, pedig ezek a behemót állatok számos értékes dolgot mutathatnak meg nekünk.
 
Különösen igaz ez, ha párkapcsolatról van szó. Bizonyos jellemzőkkel ugyanis kiválóan navigálhatunk kapcsoltunkban. Lássuk, melyek ezek.
 
1.Az érzelmek kimutatása: az elefántok humort, együttműködést, öntudatosságot és játékosságot egyaránt kimutatnak – nincs abban semmi rossz, ha érzelmi szempontból őszinték vagyunk a párunkkal, sőt, ez inkább közelebb hoz minket egymáshoz. Ha igazán szeretjük egymást, nem kell félnünk attól, hogy a másik tudja gyengeségeinket.
 
A játékosság oldja a stresszt, a nevetés pedig a legjobb orvosság – ahogy mondják.
 
2.Az öröm kimutatása: az elefántok sosem szégyellik megmutatni, ha örülnek valaminek, különösen, ha az a társuk. Ha tehát szívesen vagyunk a párunkkal, jelezzük neki, hogy értékeljük a közösen töltött időt. Fontos annak az elismerése, miért is vagyunk együtt.
 
Az elefántoktól sokat tanulhatnak a párok
Az elefántoktól sokat tanulhatnak a párok
 
3.Az érintés jelentősége: az elefántok gyakran érintik meg egymást, ezzel is kontaktust teremtve. Az érintés jelentőségteljes cselekedet egy kapcsolatban, azt mutatjuk a partnerünknek, hogy szívesen vagyunk a közelében, szívesen érünk hozzá. Védelmet és biztonságot is kommunikálunk irányába.
 
4.Megnyugtatás: ezek a méretes állatok mindig képesek megnyugtatni egymást, ha bizonytalanság vagy félelem jelentkezik. Ez egy partnerkapcsolatban nagyon fontos, s segít átlendülni a problémás időszakokon.
 
5.Csapatmunka: az elefántok minden esetben hajlandók a csapatmunkára, s ez egy kapcsolatban is nélkülözhetetlen. Akár egy esemény megszervezése, akár a gyermek ellátása, akár a lakás közös dekorálása a cél, fontos, hogy a felek közösen dolgozzanak a hatékonyság és a siker érdekében.
 
6.Kíváncsiság: az elefántok természetüknél fogva kíváncsi állatok. Persze, ha valaki annyira kíváncsi, hogy képes kutatni a párja dolgai között, már túl messzire megy – de egy alapvető kíváncsiság előre viszi a kapcsolatot. Olyan dolgokra, jellemzőkre gondolunk, amelyeket korábban nem fedeztünk fel a másikban.
 
7.Kreativitás: aki közelükben él, tudja, hogy az elefántok fantáziadús állatok. Vannak emberek, akik nem tartják magukat túl kreatívnak, legyen szó hobbijukról vagy érdeklődési köreikről – pedig egy kis kreativitás nem árt, s kulcsfontosságú is egy sikeres párkapcsolathoz. Ötletekkel sosem árt előjönni, hogy a szerelmet frissen tartsuk és érdekessé tegyük mindennapjainkat.
 
8.Együttérzés: tanulmányok szerint az elefántok kifejezik együttérzésüket a hozzájuk közelállók számára. Ha mi is ezt tesszük párunkkal, éreztetjük vele, hogy képesek vagyunk az ő szemszögéből szemlélni a világot. A legegyszerűbb eset, amikor a társunk beteg – fontos, hogy megértsük, most nem „funkcionál” úgy, mint általában szokott.
 
9.Önzetlenség: számos történet van arról, hogyan gondoskodnak az elefántok más, megsérült állatokról. Nemcsak párunkról fontos gondoskodnunk, hanem a családtagjainkról, barátainkról is. Ha a szeretteinket bántották, felzaklatták vagy bármi bajuk van, ki kell mutatnunk törődésünket irányukban.
 
10.Gyász: az elefántok képesek gyászolni szeretteiket. Nagyon fontos, hogy ha a párunk elveszített valakit, támogassuk és mutassuk meg, mi ott vagyunk, ha segítség kell. Ha átérezzük a gyászát, sokkal erősebb kötődést is kialakíthatunk egymással.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.