2018. 05. 27. - 21:00

Szerelem ellen aktussal?

Szerelem ellen aktussal?
Nem fogod elhinni, de az Erzsébet-kori Angliában az úgynevezett szerelem-betegséget kezelték, amelyre a legjobb megoldást az együttlétekben látták.
Napjainkban rengeteg ember szenved viszonzatlan szerelemtől vagy csalódástól. Ez nem könnyű betegség, hiszen ilyenkor az ember lelke és szíve az, ahol a probléma van. A 16. században azonban ezt még nem tudták, így számukra teljesen mást jelentett az érzelmi szenvedés. 
 
banat2
Az együttléteket tartották a szerelmi betegségek gyógymódjának
 
Orvosi beszámolók, naplók és receptek szerint sokszor keresték fel a szakembereket, hogy depresszióban szenvednek és elveszítik az önuralmukat. Az orvosok ezekben az esetekben diétát, főzeteket és zenehallgatást javasoltak, de akadt olyan is, hogy érvágás volt. A legjobb gyógymódnak viszont az aktusokat tekintették. 
 
A szerelmi-bánat akkoriban többnyire azért alakult ki, mert például az emberek nem a társadalmi osztályukon belül találták meg a boldogságot, ez pedig sokszor viszonzatlan maradt vagy titokban kellett tartani. Emiatt pedig düh és depresszió alakult ki. Anno egyébként úgy tartották, hogy a szerelem fertőz és a szemen keresztül is elkapható. Érdekes ugye?
 
N.O.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.