2020. 11. 25. - 12:20

Szerelem karantén idején – Top 4 tipp a túlélésre

Szerelem karantén idején – Top 4 tipp a túlélésre

A 2020-as év hatásai nagyon sok embert érintettek rosszul - a párkapcsolatok terén is. Úgy fest, azok a párok a szerencsések, akik kettesben is jól el tudják foglalni magukat. Milyen módszerek vannak azonban erre?

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy nem érintette különösebben a 2020-as koronavírussal összefüggő válság, legyen szó munkáról, magánéletről vagy mindkettőről.
 
Számos pár szakított a karantén-időszakot követően vagy még az idő alatt. Másoknak azonban megszilárdult a kapcsolata.
 
Úgy tűnik, azok a párok működnek jól, akik kettesben is jól elfoglalják magukat – s persze megvan köztük a megfelelő harmónia.
 
Hogyan fokozható azonban a jó közérzet az összezártság idején?
 
1.Osszuk meg hobbijainkat: nem minden kapcsolatban jellemző, hogy a páros két tagja ugyanannak a hobbinak hódol, de vannak elfoglaltságok, amelyeket meg lehet osztani. Ha érdeklődünk a másik hobbija iránt, sőt igyekszünk akár részt is venni benne, az mindig jó érzést vált ki.
 
Egy jó társasjáték aranyat ér a közös időtöltés során
Egy jó társasjáték aranyat ér a közös időtöltés során
 
2.Külön is elfoglalhatjuk magunkat persze, azzal, ami számunkra igazán érdekes. Lehetséges, hogy a férfi szeret videójátékokat játszani vagy filmezni, s szabadidejében sok időt szán erre - a nő viszont szívesen olvas, amibe nem tudja bevonni a párját. De egy Monopoly vagy UNO kártyajáték kettesben is jó mulatság, ha meguntuk a külön töltött időt.
 
A nap végén ráadásul azt is megvitathatjuk, hogy tetszett egy film vagy egy könyvben olvasott történet.
 
3.Külön töltött idő, mégis együtt: fontos a külön, mégis együtt töltött idő. Ha például a párunk éppen a számítógép előtt ül, mi a közeli kanapén is elfoglalhatjuk magunkat, akár az okostelefonon játszott játékkal, olvasással, kötögetéssel vagy bármivel. Egy légtérben vagyunk, szólhatunk egymáshoz, miközben saját érdeklődési köreinknek hódolunk.
 
A nap végét zárhatjuk egy közösen megnézett filmmel vagy főzéssel.
 
4.Fontos a szabad levegő: sportolni ráadásul szintén lehet kettesben. A közeli parkban vagy az utcán is futhatunk együtt, vagy végezhetünk tornagyakorlatokat beltérben.
 
A testmozgás egyébként is fontos, szívjunk közösen egy kis friss levegőt vagy tegyünk érte otthon, hogy aktívak maradjunk. Érdemes tudni, hogy a testmozgás nemcsak felpörget, hatékony stresszcsökkentő is – ezért kár lenne kihagyni!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.