2021. 04. 07. - 10:55

Te tudod, mit szeretnél egy párkapcsolattól? – 5 jele, hogy mégsem

Te tudod, mit szeretnél egy párkapcsolattól? – 5 jele, hogy mégsem

Bár úgy gondoljuk, szeretnénk elkötelezettek lenni egy kapcsolatban, a dolgok valahogy mégsem működnek. Lehetséges, hogy mi magunk sem vagyunk készek rá? Lássuk ennek a jeleit.

Jó kérdés, mi az oka annak, hogy valami állandóan félresikerül, bár mi meg vagyunk győződve arról, hogy elkötelezett kapcsolatra vágyunk.
 
Az egyik embert túlságosan kötődőnek érezzük, a másikat túl távolinak. De lehet, hogy más bajunk van velük: idős, fiatal, éretlen, tanácstalan… a listát lehet folytatni.
 
Ilyen esetben nem árt megvizsgálni, hogy belül, a lelkünkben nem mi tartjuk-e távol magunkat valójában egy elkötelezett és jól működő kapcsolattól. Mi minden állhat emögött?
 
1.Nem igazán tudjuk, mit szeretnénk egy kapcsolatban. Meg tudjuk határozni, mit jelent számunkra egy elkötelezett kapcsolat? Hogyan néz ki, mit várunk tőle? Szeretnénk-e egyáltalán ilyen életet?
 
Ha nincsenek határozott válaszaink, elképzeléseink, sőt inkább félelmekkel, aggodalmakkal van tele a fejünk, a végeredmény zavar, valamint az, hogy vegyes jelzéseket küldünk mások – így egy lehetséges partner – felé.
 
Érdemes átgondolnunk, mit szeretnénk valójában egy kapcsolattól
Érdemes átgondolnunk, mit szeretnénk valójában egy kapcsolattól
 
2.Nem tudjuk elképzelni, hogy életünk végéig boldogan éljünk jelenlegi párunkkal. Ez azt mutathatja, hogy gondjaink vannak az elköteleződéssel. Fontos, hogy bevalljuk – legalább magunknak -, megtestesíti-e a partnerünk azt, amit mi szeretnénk. Hasonló-e az értékrendünk, esetleg vallási meggyőződésünk, esetleg az anyagi hátterünk.
 
Még ha szerelmesek vagyunk is, a hezitálás azt jelzi, hogy párunknak vannak bizonyos tulajdonságai, melyek miatt nehezen képzeljük el a boldog jövőt vele. Az elköteleződés iránti vágy hiányának másik oka lehet az, ha nem vagyunk szerelmesek.
 
3.Állandóan más elfoglaltságokat választunk, amit nem a partnerünkkel együtt kell csinálni. Gyakran előfordul, hogy a kezdeti szakaszt követően hamar elveszítjük érdeklődésünket a másik iránt, s kevésbé teszünk már erőfeszítéseket az együtt töltött programokra?
 
Ilyenkor valóban nem azt tesszük, ami egy erős kapcsolat megteremtéséhez szükséges. Nem ápoljuk azt, nem teszünk érte.
 
Ha eközben ígéreteinket sem tartjuk be, még aktívabban a kapcsolat aláásásán dolgozunk. Bár azt gondoljuk, elkötelezett kapcsolatra vágyunk, a viselkedésünk mást mutat.
 
4.Szeretnénk boldogok lenni és szórakozni. Semmi gond nincs azzal, ha jól szeretnénk érezni magunkat – de miért gondoljuk, hogy ebben egy komoly kapcsolat akadályoz? A baj az, hogy nem működhetünk jól egy egészséges, elkötelezett kapcsolatban, ha közben nem merünk mélyebben belemenni és igyekszünk inkább könnyedén venni azt.
 
Ha tehát kerüljük, hogy személyes információkat osszunk meg a másikkal, hogy tanuljunk a gondolataiból, érzéseiből, beszélgessünk a kapcsolatunkról, akkor mi igazából egy könnyed kapcsolatot keresünk és nem komolyat.
 
5.Nagyjából minden a szexről szól. Ha a szexért rajongunk, de az érzelmi intimitás annyira nem érdekel, valószínű, hogy inkább könnyed kapcsolatra vágyunk.
 
Amennyiben a jelek alapján magunkra ismertünk, érdemes magunkba néznünk. Fontos átgondolnunk, mi is motivál bennünket valójában és mi az, amit igazán szeretnénk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.