2021. 02. 03. - 11:25

Újrakezdés a partnerrel: valóban lehetséges?

Újrakezdés a partnerrel: valóban lehetséges?

Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek – ám ha a problémák nincsenek igazán megoldva, a harag és a frusztráció nő, rossz irányba sodorva azt. Van-e mód az egészséges újrakezdésre?

Mindannyian tudjuk, hogy még a legjobb kapcsolatoknak is vannak hullámvölgyei. Ha azonban a gondok nem oldódnak meg igazán, a harag és a frusztráció csak fokozódik, a kapcsolat pedig egészségtelen és boldogtalan irányt vesz.
 
Ha igazán belegondolunk, idáig nem szeretnénk eljutni. Az újrakezdés azt jelenti, hogy igyekszünk visszatalálni oda, ahol a kapcsolatot elkezdtük. Megpróbáljuk visszaszerezni azt, ami korábban megvolt.
 
Ha valóban szeretjük még egymást, s szeretnénk pozitív változásokat, tanulhatunk a múltból és meg tudjuk gyógyítani kapcsolatunkat: amennyiben képesek vagyunk a szép emlékekre visszagondolni, az jó jel arra, hogy meg is tudjuk ezt csinálni. Ilyen esetben vissza tudjuk idézni a kellemes dolgokat, pozitív érzéseket generálhatunk magunkban, s megerősíthetjük érzelmi kötődésünket egymás iránt.
 
Egy kapcsolatot helyre lehet hozni, ha mindkét fél tesz bele energiát
Egy kapcsolatot helyre lehet hozni, ha mindkét fél tesz bele energiát
 
Nélkülözhetetlenek a gyógyuláshoz az alábbiak is.
 
1.Fontos, hogy mindketten megbecsülve érezzük magunkat. Egészséges kapcsolatok csak akkor létezhetnek, ha mindkét fél úgy érzi, hogy elfogadják és tisztelik. Beszélni kell róla, ha úgy érezzük, hogy ezen a téren is megingtunk. Időt vehet igénybe, de lehetséges a gyógyulás. Nincs rá esély azonban akkor, ha az egyik fél lekezelő és megvetést mutat a másik iránt.
 
2.A kapcsolat javítható, ha tudjuk, hogy a párunk őszintén beszél velünk. A nyitottság és a bizalom nagyon fontos ezeknél a beszélgetéseknél. Ha ugyanakkor nem érezzük őszintének a másikat, a változtatatásra irányuló mondatait sem fogjuk elhinni.
 
3.Érzelmileg támogatva és biztonságban kell éreznünk magunkat. Egy egészséges párkapcsolathoz kiemelten lényeges, hogy a másik félhez fordulhassunk, ha nehéz időszakon megyünk keresztül.
Ha a kapcsolatunk elrugaszkodott ettől a kölcsönös támogatástól, időt kell szánni arra, hogy ezt átbeszéljük: mi változott, miért érzünk haragot, frusztrációt.
 
4.Ha meg tudjuk beszélni együtt a problémáinkat, az is segíthet, ha bevonunk bizalmas barátot, családtagot, terapeutát. Kívülálló véleményük is lényeges részletekre világíthat rá ugyanis. Szimpátiát, támogatást és együttérzést nyújthatnak.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.