2021. 04. 21. - 11:40

Vigyázzunk a „szerelembombával”

Vigyázzunk a „szerelembombával”

Amikor a szerelem úgy érkezik, akár egy forgószél, s újdonsült kedvesünk elhalmoz mindennel, nem árt óvatosnak lenni. Miért?

Nem túl gyakran ugyan, de felbukkanhat az ember életében egy-egy forgószél-szerű románc. Ilyenkor úgy érezzük, mintha egy álomban lennénk.
 
Új partnerünk valósággal elhalmoz a figyelmével, a világon mindent megtesz, hogy kedvünkben járjon, minden lehetséges módon kifejezi az érzelmeit. Gyakran jelentkezik, ajándékokat vesz és fizikai szempontból is állandóan kimutatja odaadását. Jogosan gondolkodunk el azon, vajon az igaz szerelmet találtuk-e meg a személyében?
 
Miközben ez a mindenre kiterjedő figyelem valóban csodálatosnak tűnik, nem árt óvatosnak lenni. Újdonsült kedvesünk ugyanis egy potenciális „szerelembomba” is lehet.
 
Nem árt vigyázni azokkal, akik bedobják a
Nem árt vigyázni azokkal, akik bedobják a "szerelembombát"
 
Hogy mit jelent ez a kifejezés? Ha valaki a szerelmével bombáz egy másik embert, az sajnos sok esetben arra utal, hogy megpróbálja manipulálni. Túlterheli őt az érzelmeivel, szerelme és odaadása kimutatásával, s aki így tesz, egy idő után visszaélhet ezzel és irányítóvá válhat.
 
Ahelyett, hogy lassan, de biztosan haladna előre a kapcsolat, nyomást érzékelhetünk partnerünk részéről, hogy megfeleljünk az intenzitásának. Mivel ő annyira szeret – ezt mutatja legalábbis -, egyetlen alkalmat sem akarunk lemondani az együtt töltött időből.
 
Vagyis, elkezdjük feladni a külön elfoglaltságainkat: nem megyünk el az edzésre vagy a jógaóránkra, nem találkozunk a barátainkkal. Egyszerűbbnek tartjuk, ha nem tervezünk más programot.
 
Másrészt azonban belül rág bennünket egy furcsa érzés – hogy az a mély kapcsolati szint, amelyet kifejeznek, valójában nem létezik, pedig mi tényleg erre vágyunk.
 
Vagyis, a partnerünk intenzív figyelme különös módon objektív. S ami korábban előnyös tulajdonságnak tűnt a szemünkben, egyre inkább előnytelenné kezd válni, sőt, taszítóvá. Ha például igyekszünk más programot csinálni vagy bármit tenni a kapcsolaton kívül, haraggal vagy féltékenységgel szembesülünk. A párunk kritizálni kezd vagy megvonja a figyelmet tőlünk.
 
Minden, ami róla elvonja a figyelmünket, intenzív reakciót vált ki belőle. Ha pedig újra feléje fordulunk és nem tervezünk egyéb elfoglaltságot, rendkívül szeretetteljesnek mutatkozik. Anélkül, hogy tudatosulna bennünk, világunk egyre szűkebb lesz, hogy neki megfeleljünk.
 
A „szerelembomba” stratégiai szempontból a győzelemre irányul. Ahelyett, hogy teret szerezne, a szerelembombával irányító ember a ragaszkodásunkat igyekszik megszerezni.
 
Ha ilyen emberrel találkozunk – bár sokszor nagyon nehéz – sokkal ésszerűbb kihátrálni a románc alakulásából és más, irántunk valódi érzéseket tápláló kapcsolatokkal foglalkozni. Lehetnek azok a barátaink és a családunk is.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.