2023. 10. 12. - 10:25

A digitális egyetemmé válás útján is jól halad a Nyíregyházi Egyetem

A digitális egyetemmé válás útján is jól halad a Nyíregyházi Egyetem

Idén dupla annyi elsős hallgató kezdhette meg tanulmányait ebben az intézményben, mint tavaly. A Nyíregyházi Egyetem több forrásból is gazdálkodhat, melyet digitalizációra is költ.

Felgyorsította a fejlődést a Nyíregyházi Egyetem modellváltása – a felvett hallgatói számára is kétszeresére növelte.
Ezzel a vidéki egyetem országos szinten rekordot ért el: 4300-an kezdték meg az intézményben 2023 szeptemberében tanulmányaikat, idén 2280 elsős kezdette el a félévet – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A jelentkezők száma csaknem háromszorosára emelkedett egy esztendő leforgása alatt.
 
A fejlődés során az intézmény nem engedett a magas színvonalból, s a felvételi ponthatárokat is magasab tartották – írta a nyiregyhaza.hu.
 
Felgyorsította a fejlődést a Nyíregyházi Egyetem modellváltása
Felgyorsította a fejlődést a Nyíregyházi Egyetem modellváltása
 
A Nyíregyházi Egyetem fenntartója 2021 augusztus elsejétől a Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány – amellett, hogy biztosították a működési és pénzügyi autonómiát, a modellváltás folyamat is kezdetét vette – felgyorsítva a fejlődést az intézményben.
 
Az egyetem több forráshoz jutott, 1 milliárd forinttal többet biztosíthatnak működésükre és oktatásukra. Minden elsőévesnek, aki nappali tagozaton tanul, laptopot adtak, akik ezt tanulásra, jegyzetelésre, vizsgafelkészülésre is tudják használni. A Nyíregyházi Egyetem ezzel jelentős lépést tett afelé is, hogy digitális egyetemmé váljon – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A nemzetközi kapcsolatok terén is élenjáró intézményben afrikai, dél-Amerikai, ázsiai diákok is tanulnak.
 
A modellváltás arra is lehetőséget adott, hogy dinamikus növekedési pályára álljon az egyetem: színes képzési palettájuk munkáltatókat és leendő munkavállalókat köt össze – írta a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Facebook.com/Nyíregyházi Egyetem
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.