2023. 12. 28. - 09:00

A mesterséges intelligencia területén kötött partnerséget a Miskolci Egyetem

A mesterséges intelligencia területén kötött partnerséget a Miskolci Egyetem

Új korszakot nyit Miskolcon a mesterséges intelligencia terén a Miskolci Egyetem és a United Call Centers Kft. között létrejött együttműködési megállapodás.

A Miskolci Egyetem és a United Call Centers Kft. között létrejött együttműködési megállapodás új korszakot nyit Miskolcon a mesterséges intelligencia (MI) terén.
 
A két intézmény célja: együttműködés erősítése és a hallgatók számára naprakész információk biztosítása a legújabb trendekről és technológiákról a mesterséges intelligencia területén – tudatta a boon.hu.
 
Prof. Dr. Horváth Zita, a miskolci intézmény rektora hangsúlyozta: az egyetem mindig is törekedett rá, hogy ne csupán magában működjön, hanem nyitott legyen a vállalati partnerségekre is. A rektor kiemelte a United Call Centers Kft. magyarországi eredetét és örömét fejezte ki, hogy egy ilyen vállalattal léphetnek partnerségre, amely már számos nemzetközi partner munkáját segíti.
 
A mesterséges intelligencia területén kötött partnerséget a Miskolci Egyetem
A mesterséges intelligencia területén kötött partnerséget a Miskolci Egyetem
 
A rektor a megállapodás fontosságát hangsúlyozva elmondta, hogy az együttműködésnek konkrét eredményeket és sikereket kell hoznia. Kiemelte, ma már elengedhetetlenek az informatikai fejlesztések, különösen a mesterséges intelligencia terén, a digitális kultúra térnyerésével – írta meg a boon.hu.
 
Az együttműködés keretében a United Call Centers Kft. és a Miskolci Egyetem szakértői és oktatói közösen dolgoznak azon, hogy a hallgatók számára gyakorlati tapasztalatokat és aktuális ismereteket biztosítsanak. Az egyetemisták részt vehetnek a vállalat által támogatott szakmai képzéseken, a legtehetségesebb hallgatók számára pedig akár karrierlehetőségekre is van esély.
Az United Call Centers Kft. ügyvezetője, Kozma Richárd elmondta: miskolci cégként büszkék arra, hogy a várost választották székhelyül - írta a boon.hu.
 
A vállalat az elmúlt években a mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően szeretne kiemelkedni a versenytársak közül és új lehetőségeket teremteni a partnerei számára. Az egyetemi együttműködésben remek lehetőséget látnak a fejlesztésekre más szemszögből tekintő szakemberekkel történő konzultációra, valamint az eddigi fejlesztéseik megosztására.
 
A hosszú távú stratégiai partnerség célja a legmagasabb színvonalú oktatási és gyakorlati lehetőségek biztosítása a hallgatók számára. Emellett a partnerség kiterjed a Miskolci Egyetem működésfejlesztésére is, beleértve az adminisztrációs és kommunikációs folyamatok további javítását is a mesterséges intelligencia alapú technológiák segítségével – írta meg a boon.hu.
 
Fotó: boon.hu/Vajda János
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.