2023. 09. 01. - 10:15

Autópálya épül Nyíregyháza és a román határ között

Autópálya épül Nyíregyháza és a román határ között

Komoly előrelépésre számíthat a szabolcsi vármegyeszékhely: autópályát építenek 2026-ig Nyíregyháza és Szatmárnémeti között.

Autópálya kötheti össze 2026 végére Nyíregyházát és Szatmárnémetit a kormány tervei szerint.
 
A hírt az éppen épülő M49-es gyorsforgalmi út sajtótájékoztatóján, Nyírmeggyes határában jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter.
 
Lázár János közösségi oldalán is beszámolt a hírről, s hozzátette, hogy minderről megállapodtak a román kormánnyal is.
 
Autópálya épül Nyíregyháza és a román határ között
Autópálya épül Nyíregyháza és a román határ között
 
Mint fogalmazott: hazánk hídország lett. „Kelet és Nyugat, Ázsia és Európa határán vagyunk, de kapocs vagyunk Észak és Dél, a Balkán, Afrika, illetve Észak-Európa között is. Tudatos építkezés eredménye, hogy a legtöbb gyorsforgalmi útszakaszon már az országhatárig autózhatunk, az M49-esen pedig folyik a munka. Nyíregyháza és Szatmárnémeti összekötésével az is a célunk, hogy Magyarország és Románia gazdasági és társadalmi együttműködését erősítsük” – mondta a sajtótájékoztatón a miniszter.
 
Lázár János hozzátette, hogy az M3-as autópálya, valamint a magyar-román határ között két szakaszban készül sztráda – az első, 28 kilométer hosszú szakasz építéséhez már hozzáfogott a Duna Aszfalt. A beruházás 175 milliárd forintba kerül – tudatta közösségi oldalán a miniszter.
 
Folytatásaként készül majd el a magyar-román határig a másik, 17,5 kilométeres autópálya-szakasz is, melyet 150-160 milliárd forintból tudnak megvalósítani – tudatta közösségi oldalán Lázár János, aki megjegyezte: ezzel elhárul az akadály a két térség gazdasági és társadalmi együttműködése előtt.
 
Fotó: Facebook.com/lazarjanosfidesz
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo