2024. 01. 05. - 08:55

Beszélnek is a debreceni termeléstámogató robotok

Beszélnek is a debreceni termeléstámogató robotok

Termeléstámogató robotok is dolgoznak a cívisvárosban – egy teljes flotta tevékenykedik a Vitesco Technologies debreceni üzemében.

Robotok segítik a munkát Debrecenben, a a Vitesco Technologies üzemében. Mint arról a vállalat a közösségi oldalán is beszámolt, a korábban aAGV néven is ismert AMR-ek (Autonomous Mobile Robot, vagyis autonóm mobil robotok) termeléstámogató robotok, amelyek képesek önállóan megtervezni az optimális útvonalat a rájuk bízott szállítási feladat elvégzéséhez. A váratlan akadályok kikerülése sem jelent számukra gondot.
 
A robotokat elsősorban a beépülő alapanyagok transzportjára, a késztermékek raktárba juttatására, valamint az üres göngyölegek elszállítására alkalmazzák a termelési területre.
 
Beszélnek is a debreceni termeléstámogató robotok
Beszélnek is a debreceni termeléstámogató robotok
 
A Vitesco Technologies közösségi oldalán azt is megjegyezte, hogy gyárai közül Debrecenben rendelkeznek az egyik legváltozatosabb AMR-flottával. Emellett az egyik, különböző méretű ipari raklapok szállítására készült típust az első között alkalmazták Kelet-Magyarországon.
 
Külön érdekesség, hogy ezek a robotok képesek a beszédre. A kommunikációhoz egyik munkatársuk kölcsönzött hangot nekik, így megjelenésük még barátságosabbá vált. Bár gépekről van szó, mégis igyekeznek hangulatosabbá tenni a termelési munkát, karácsonykor például ünnepi zenével lepik meg a kitartóan dolgozó kollégáinkat – írta közösségi oldalán a vállalat.
 
Fotó: Facebook.com/VitescoTechnologies
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.