2023. 12. 07. - 11:30

Célegyenesben a debreceni közlekedés digitális alapokra helyezése

Célegyenesben a debreceni közlekedés digitális alapokra helyezése

Elkészült a cívis város közlekedését javító és biztonságosabbá tevő stratégia, mely során Debrecen intelligens városirányítási központja is létrejönne.

Dinamikusan fejlődik Debrecen gazdasága, mellyel együtt újabb kihívások elé is néz a cívisváros. A közelmúltban mutatta be az önkormányzat a Debrecen Város Fenntartható Mobilitási Tervet (SUMP), amely terveket, megoldásokat, beavatkozási intézkedéseket ajánl a jövőbeni feladatokra, elsősorban a közlekedésre vonatkozóan – tudatta a haon.hu.
 
A helyi közlekedésnek ugyanis le kell követnie a változásokat – emelte ki Papp László polgármester, aki elárulta, hogy Debrecenben 2024-ben 19 közlekedésfejlesztési projekt veszi kezdetét, közülük 6 már a kivitelezés fázisába lép.
 
A 2016-ban létrehozott korábbi stratégia a városközpontra összpontosított, az új terv azonban egy decentralizált közelkedésű városképet vázol fel – írta meg a haon.hu.
 
Célegyenesben a debreceni közlekedés digitális alapokra helyezése
Célegyenesben a debreceni közlekedés digitális alapokra helyezése
 
A SUMP nemcsak az igencsak lényeges keleti elkerülőút létrehozását erősíti meg, hanem Debrecen közlekedésének digitális alapokra helyezésének fontosságát is. Utóbbit segíti majd a tervezés alatt álló intelligens városirányítási központ.
 
Papp László úgy fogalmazott, hogy az adat az új kőolak, a digitalizáció jelentléte lényeges, ezt emeli ki a Város Fenntartható Mobilitási Terv is, s ezért hozták létre meg a városirányítási központ kialakításának tervét – tudatta a haon.hu.
 
A városatya megjegyezte: a minőség javítása végett egyebek mellett már elindult a közlekedési lámpák egységes új rendszerének kialakítása, amelyben a legkorszerűbb digitális megoldásokat használják.
 
A SUMP kiemelt célja nemcsak az infrastrukturális beavatkozások és a közlekedés digitalizációja, hanem a zöld közössgi közlekedési kialakítása is, fenntartható és okos megoldások alkalmazásával – írta meg a haon.hu.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.