2023. 06. 22. - 09:00

Digitális és médialabor nyílt Veszprémben

Digitális és médialabor nyílt Veszprémben
Új workshop-teret avattak fel a fejéri vármegyeszékhelyen: digitális eszközökkel felszerelt labor nyílt a Művészetek Házában.
Fixir néven nyitott meg június 17-én a veszprémi Művészetek Háza pinceszintjén egy új workshop-tér, melyet új digitális eszközökkel láttak el.
 
A digitális és médialabor az éppen nemrég átadott FOTON Audiovizuális Centrum mellett található – írta meg a veol.hu.
 
A Fixir a látogatókat az alkotás folyamatába avatja be. Emellett megtanít arra, hogyan használjuk kreatívan a digitális eszközöket, melyek a társadalmat alakítják.
 
Digitális és médialabor nyílt Veszprémben
Digitális és médialabor nyílt Veszprémben
 
Porga Gyula polgármester a megnyitón úgy fogalmazott, amit most átadtak, az a város jövőbeni fejlődéséhez járul hozzá. Ottlik Géza szavait idézte, miszerint a vikágot nem értelmezni és újrarendezni kell, hanem mindig hozzátenni – írta a veol.hu.
 
A digitális és médialabor csodás kiállítótérrel az Európa Kulturális Fővárosa cím révén nyithatott meg.
 
A Fixir célja az, hogy a magyarországi digitális kultúrát, számítógépes képalkotást, az adat- és fényművészetet megismertessék a közönséggel, s közvetítsék az új médiumokba kódolt esztétika különféle megnyilvánulási formáit – tudatta a veol.hu.
 
Fotó: Facebook.com/muveszetekhazaveszprem
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.