2024. 02. 01. - 10:35

Digitális megoldásokról beszélgettek Nyíregyházán a vállalkozók

Digitális megoldásokról beszélgettek Nyíregyházán a vállalkozók

Interaktív délelőtt keretében beszélgettek a digitális megoldásokról a vállalkozók Nyíregyházán. Az eseményt a PRIMOM szervezte a vármegyei kereskedelmi és iparkamarával, valamint olyan szervezetekkel, akik közösen dolgoznak a digitális vállalkozások fejlesztéséért.

Adatvédelem a pénzügyekben – digitális megoldások címmel rendezett vállalkozóknak meet-up eseményt a PRIMOM, együttműködésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kereskedelmi és iparkamarával, valamint szervezetekkel, akik együtt dolgoznak a digitális vállalkozások fejlesztéséért – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Napjainkban a digitalizáció már létkérdéssé vált, s miközben rengeteg a lehetőség a digitális világban, sok kockázatot és veszélyt is rejt – hangzott el a rendezvényen.
 
Az interaktív délelőttön nemcsak személyesen, online is részt lehetett venni.
 
Digitális megoldásokról beszélgettek Nyíregyházán a vállalkozók
Digitális megoldásokról beszélgettek Nyíregyházán a vállalkozók
 
A PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány és más, szakértő cégek vállalkozásfejlesztéssel foglalkoznak. Mint azt Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM ügyvezetőigazgató-helyettese elmondta, részt vesznek egy pályázatban, konzorciumban 11 partnerrel, ez az Európai Digitális Innovációs Központ, melynek lényege az, hogy tanácsadással, képzéssel segítség a hazai vállalkozókat hatékonyabban működni és növelni digitális tudásukat – írta a nyiregyhaza.hu.
 
A konzorciumi partnerek javarészt egyetemek – Edutus, ELTE, BME -, akik képzéseket szerveznek a vállalkozóknak. A PRIMOM pedig alapítványként találkozók megszervezésével, ingyenes tanácsadással, üzletfejlesztéssel segítenek, akár abban is, hogyan juthat forráshoz egy vállalkozó.
 
Az ügyvezetőigazgató-helyettes elmondta, hogy Magyarországon igen kevés a digitalizált vállalkozás, s sokan szembesülnek azzal, hogy a szomszédos országokbeli vállalkozások lekörözik őket.
 
A találkozón elhangzott, hogy a vállalkozókat segíti az EDIH program is. Mint azt dr. Halász Rita, a Blockchain Magyarország Egyesület alelnöke elmondta, a magyar kormány és az Európai Unió innovációs központokat hozott létre társfinanszírozással.
 
A központokban szakértő cégek foglalkoznak vállalkozásfejlesztéssel, segítik őket a digitális útra terelni, s ez nemcsak a kis- és középvállalkozásokra, hanem a startupokra is vonatkozik – írta a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.