2023. 08. 30. - 08:28

Elindulhat két fontos, Kaposvárt érintő beruházás

Elindulhat két fontos, Kaposvárt érintő beruházás
Folytatódhat kéttucatnyi állami fejlesztés előkészítése – köztük van két lényeges, Kaposvárt érintő beruházás is.
Bár 2022-ben felfüggesztette a kormány a közlekedési fejlesztéseket, most úgy határozott, ezek közül néhány folytatódhat – így megkezdődhet a Kaposvár és Szigetvár közötti közúti összeköttetést, valamint a somogyi vármegyeszékhely délkeleti iparterületének megközelítését lehetővé tevő beruházás előkészítése is – tudatta a kaposvarmost.hu.
 
kapos_szita_1
Elindulhat két fontos, Kaposvárt érintő beruházás
 
Az előbbi egy 40 kilométeres útvonal bővítését jelenti. Mint arról Szita Károly polgármester már korábban is beszélt, nemcsak az a fontos, hogy Kaposvárt összekösse az M7-es autópályával egy kétszer kétsávos út – lényeges az is, hogy végigvigyék a fejlesztést Szigetvárig, azaz az M60-as útig.
 
A 67-es út így tranzitútvonal lenne hazai és nemzetközi viszonylatban is. A szállítási útvonalak lerövidülnének, a logisztikai kapacitások is átalakulnának. Mint a polgármester kiemelte: ebből Kaposvár is hasznot húzna gazdaságilag – írta a kaposvarmost.hu.
 
Fotó: Facebook.com/polgarmester
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.