2023. 10. 11. - 09:45

Energetikai modernizáció a mezőkovácsházi művelődési központban

Energetikai modernizáció a mezőkovácsházi művelődési központban

Korszerűsítették energetikailag a Békés vármegyei Mezőkovácsháza művelődési központját. A modernizáció a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatott meg.

Energetikai modernizáció zajlott a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központban. A projektet a Széchenyi 2020 program keretében valósíthatták meg a helyiek – tudatta a behir.hu.
 
Megoldották a többi között a külső határoló falak utólagos szigetelését és nemesvakolat készült a homlokzatra. Megvalósult a kupola födém utólagos szigetelése is.
 
Energetikai modernizáció zajlott le a mezőkovácsházi művelődési központban - Fotó: behir.hu
Energetikai modernizáció zajlott le a mezőkovácsházi művelődési központban - Fotó: behir.hu
 
A fejlesztés célja az energiahatékonyság volt, valamint, hogy korszerűsítsék a külső határoló szerkezeteket – írta a behir.hu.
 
Modernizálták vagy cserélték a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezéseket, emellett a kapcsolódó fűtési és HMV rendszereket is korszerűsítették. A régi radiátorok helyére modernek kerültek, a gázkazánt 25 kW-os teljesítmányű kondenzációs üzeműre cserélték.
 
Kialakítottak ún. maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszert is - 9,88 kWp teljesítményű napelemes rendszert építettek be – tudatta a behir.hu.
 
Fotó: behir.hu
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.