2023. 10. 25. - 10:45

Érkezik az önjáró mezőgazdasági gépek kiállítása

Érkezik az önjáró mezőgazdasági gépek kiállítása

Békés vármegye különösen érdekelt a modern mezőgazdasági gépek alkalmazásában – novemberben érkezik az új kínálat a legkorszerűbbekből, amelyek már önállóan is dolgoznak.

Már nem futurisztikus gondolat, hogy a földeken önvezető munkagépek tevékenykedjenek. Jól mutatja ezt a soron következő hannoveri autonóm gép-kiállítás, amelyet november 12-18. között rendeznek meg – tudatta az agritechnica.com.
 
A szabadföldi robotok elterjedése lassan nem kérdés a mezőgazdaságban, hiszen számos okból hoz hasznot az alkalmazásuk. A vezető nélküli gépek fokozatos használata már kezdetét vette – izgalmas lehetőségeket kínálnak és komoly segítséget nyújthatnak a mindennapi munkák során.
 
Egy Arbus 4000 JAV permetező robot munka közben
Egy Arbus 4000 JAV permetező robot munka közben
 
Megoldják a vetést, a betakarítást, a talajművelést, a mechanikus gyomirtást és a növényvédelmet, segítségükkel hatákonyabban használhatjuk a talajt és a természeti erőforrásokat. Egy robotgépnek a kapálás sem okoz gondot, a manapság egyre égetőbb munkaerőhiány könnyen orvosolható ezekkel a rendszerekkel – írta az agritechnica.com.
 
A mezőgazdasági technológia vezető gyártói, s mellettük számos startup vállalkozás dolgozik már azon, hogy elkezdődhessen a sorozatgyártás.
 
Olyan rendszereket fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik a szántóföldi munkák részleges vagy teljes automatizációját. Az autonómia alapját egyébként a már meglévő eszközök, például a műtrágyaszórók, a növényvédő permetezőgépek önállósítása jelenti.
 
Az Agritechnica 2023 kiállításon a cégek nemcsak legújabb megoldásaikkal rukkolnak elő, hanem válaszokat is adnak a vezetők fontos kérdéseire – írta meg az agritechnica.com.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.