2023. 08. 29. - 12:21

Fejlesztés – Megújul a Diána téri piac Pécsett

Fejlesztés – Megújul a Diána téri piac Pécsett
Elkezdődött a munka, felújítják a Diána téri piacot Baranya vármegye székhelyén, mely a város egyik legforgalmasabb közterülete.
Az utóbbi években nagymértékben leromlott az állapota, ezért volt szükség a Diána téri piac rekonstrukciójára Pécsett. A munka július végén elkezdődött: megújul a város egyik legforgalmasabb közterülete – tudatta a pecsma.hu.
 
A terület fejlesztése a pécsi önkormányzat szerint nem csupán építészeti, hanem városfejlesztési szempontból is rendkívül fontos.
 
A Diána téri piac felújítására még 2021-ben adott be támogatási kérelmet Pécs, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-vel közösen. A célra 300 milliós, vissza nem térítendő támogatást kaptak a Széchenyi 2020 program keretében – írta a pecsma.hu.
 
Fejlesztés – Megújul a Diána téri piac Pécsett
Fejlesztés – Megújul a Diána téri piac Pécsett
 
A felújítás során a korszerűtlen építményeket felújítják – új, vonzó árusítóhelyek lesznek, frissülnek majd a higiéniai és a biztonsági szabványok. A környezet tisztább lesz, a biztonsági intézkedések szintén korszerűbbé válnak és komfortosabb parkolási lehetőségeket is kialakítanak – tudatta a pecsma.hu.
 
Mint azt Péterffy Attila, Pécs polgármestere közösségi oldalán hangsúlyozta: egy minden igényt kielégítő, modern piac várja majd a pécsieket a Kertvárosban. Sőt, a környéken élők egyik régi kívánsága is teljesül, mert a piac mellett megújul  a Barátság szökőkút is.
 
Az EU-s forrásból megújuló Diána téri piac várhatóan 2023 végére készül el.
 
Fotó: Facebook.com/peterffyattilapecs
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.