2023. 09. 05. - 09:22

Jövőipari Tudományos és Innovációs Park lesz Zsámbékon

Jövőipari Tudományos és Innovációs Park lesz Zsámbékon

A közeljövőben kezdetét veszi a Pest megyei településen az Óbudai Egyetem Jövőipari Tudományos és Innovációs Parkjának építése.

A helyi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység erősítését segíti majd a Jövőipari Tudományos és Innovációs Park, melyet az Óbudai Egyetem és Zsámbék Város Önkormányzata közösen hoz létre – tudatta a profitline.hu.
 
Emellett a magyar gazdaság növekedési potenciálját is támogatja a projekt, amely egyébként a Neumann Program része. Azzal, hogy a csereszerződést aláírták, a megvalósítás új mérföldkőhöz ért – fogalmazott Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.
 
Az egyetem a Science Park Program keretében három fejlesztést valósít meg, ezek hazánk innovációs fejlesztéseinek központjává teszik Zsámbékot, valamint Székesfehérvárt is Kaposvárt.
 
Jövőipari Tudományos és Innovációs Park lesz Zsámbékon
Jövőipari Tudományos és Innovációs Park lesz Zsámbékon
 
A szerződés-aláírással tehát a beruházás indításának előkészítése megkezdődhet, amelyek a már elindult innovációs tevékenységekhez társulnak. Az ingatlanfejlesztéshez szükséges feltételeket immár véglegesítette az egyetem és a zsámbéki önkormányzat – írta a profitline.hu.
 
A projekt hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország 2030-ra kulcsszereplő lehessen Európa tudásalapú társadalmában, az innováció és a technológiai fejlődés motorjaként.
 
A beruházás nemcsak a hazai iparfejlesztést erősíti – komoly szerepe lesz a Zsámbéki-medence gazdaságfejlesztési stratégiájában, de a nemzetközi gazdasági környezetben a versenyképességünk növeléséhez is hozzájárul. Emellett elősegíti az exportorientált vállalkozások fejlődését és fejlesztését – tudatta a profitline.hu.
 
A Jövőipari Tudományos és Innovációs Park több vállalat együttműködésével jön létre, s a remények szerint a térség és az egész ország gazdasági dinamikájára pozitív hatással lesz majd, hosszú távon, emellett pedig az egyetemi technológiatranszfer tevékenységet is segíti Magyarországon és külföldön egyaránt – írta meg a profitline.hu.
 
Fotó: Facebook.com/Horváth László
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.