2023. 10. 12. - 11:10

Komoly fejlesztés jöhet a Debrecen és Nyíregyháza vasútvonalon

Komoly fejlesztés jöhet a Debrecen és Nyíregyháza vasútvonalon

Egyes szakaszokon akár 160 km/óra sebességgel is mehetnek a vonatok a jövőben Nyíregyháza és Debrecen között. Egy új fejlesztés alkalmassá teszi erre a vonalat.

Jelentős fejlesztés veszi kezdetét 275 milliárd forintból, amelynek köszönhetően egyes szakaszokon akár 160 km/órás sebességgel is közlekedhetnek majd a vonatok a jövőben Debrecen és Nyíregyháza között.
 
Az összeget a fejlesztéshez a magyar kormány biztosítja, s azt az Építési és Közlekedési Minisztérium koordinálja majd – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Az I. ütemben a Debrecen és Újfehértó közötti 34,1 kilométer hosszú, normál nyomtávú, kétvágányú villamosított szakasz lesz modernizálva, ezzel a sebesség elérheti az akár 120/160 kilométer/órát is.
 
Komoly fejlesztés jöhet a Debrecen és Nyíregyháza vasútvonalon
Komoly fejlesztés jöhet a Debrecen és Nyíregyháza vasútvonalon
 
A fejlesztés során kiépítenék a központi forgalomirányítás (KÖFI) távvezérlését, s a vonalon az érintett műtárgyakat is átépítenék.
 
Emellett felemelnék a megengedett maximális tengelyterhelést 225 kilonewtonra.
 
A II. ütemben az Újfehértó és Nyíregyháza közötti vasútvonal átépítésére kerülne sor, amely 12,7 kilométer hosszú, normál nyomtávú, villamosított vonalszakasz. A munkálatok eredményeképpen ezt is 160 kilométer/órás sebességre tennék alkalmassá, a vonalon érintett műtárgyak építése, illetve átépítése pedig szintén megtörténne – írta a nyiregyhaza.hu.
 
Ezen a szakaszon szintén 225 kilonewton lenne a megengedett maximális tengelyterhelés.
 
A fenti munkálatok mellett a teljes Debrecen –Nyíregyháza szakaszon végeznének műszaki fejlesztéseket a szakemberek, a biztosítóberendezésekkel és a központi forgalomirányítással kapcsolatosan – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.