2023. 10. 31. - 09:50

Komoly összeget költene okos-hálózatok kiépítésére Székesfehérvár

Komoly összeget költene okos-hálózatok kiépítésére Székesfehérvár

Ismertette a polgármester az európai uniós fejlesztési ciklus forrásaiból tervezett fejlesztéseket Székesfehérváron – köztük van az okos hálózatok kiépítése is.

Hosszú lista készült azokról a fejlesztésekről, amelyeket a közeljövőben terveznek végrehajtani Székesfehérváron.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy miután a Polgármesteri Hivatal munkatársaival áttekintették, a szenátusnak is bemutatta azokat a fejlesztéseket, melyeket az új, európai uniós fejlesztési ciklus forrásaiból terveznek véghezvinni.
 
Komoly összeget költene okos-hálózatok kiépítésére Székesfehérvár
Komoly összeget költene okos-hálózatok kiépítésére Székesfehérvár
 
A városatya kiemelte többek között, hogy több mint 1 milliárd forintot szeretnénk fordítani okos-hálózatok kiépítésére.
Ilyen volna például az okosparkolási rendszer, vagy akár az élő buszjárat-követő hálózat is.
 
Dr. Cser-Palkovics András bejegyzésében megjegyezte, hogy a különböző konkrét projektek nagyobb ún. „prioritásokba”, csomagokba vannak szervezve, amelyeknek meghatározott, átfogóbb stratégiai célokat kell elérniük – így például az energetikai korszerűsítéseknek klímacélokat, a szabadidőparknak a „humán-infrastruktúra javítását” kell szolgálnia és így tovább.
 
Amennyiben egy adott, konkrét projektet akár az EU, akár a magyar kormány nem lát megfelelőnek, akkor azok helyére be tudnak tenni egy sor másik, szintén konkrét tervet - ezeket tartalékprojekteknek nevezik, amelyeknek állásáról a jövőben is folyamatos tájékoztatást adnak majd – tette hozzá közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.
 
Fotó: Facebook.com/cserpalkovicsandras
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.