2023. 07. 05. - 10:00

Közutakat fejleszt Pécs 1,5 milliárdból

Közutakat fejleszt Pécs 1,5 milliárdból
Csomópontok átépítésére, út- és járdafejlesztésre kerül sor hamarosan Baranya vármegye székhelyén. A beruházás 2023 végéig megvalósulna.
Pécs két, sokaknak otthont adó városrésze között végez közútfejlesztést. A pécsi belvárost és a panelházakkal teli Kertvárost összekötő szakaszon csomópontokat építenek át, utakat, járdákat újítanak fel és bicikliutat hoznak létre – tudatta az MTI.
 
A munkálatok közel másfél milliárd forintos, EU-s támogatásból valósulnának meg, várhatóan az esztendő végéig.
 
Közutakat fejleszt Pécs 1,5 milliárdból
Közutakat fejleszt Pécs 1,5 milliárdból
 
Baranya vármegyeszékhely önkormányzata beszámolt arról is, hogy Pécs összesen 1,475 milliárd forintot nyert két különböző pályázaton, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – írta az MTI.
 
Az összegből a belváros és a Kertváros között közlekedőket segítenék a fejlesztésekkel, valamint megújulna a Verseny utca és a Megyeri út, amelyek a területen levő ipari körzetet szolgálják ki.
 
Az úttest-, járdafejlesztés, valamint a bicikliút kialakítása mellett a vízelvezetési gondokat is kezelni fogják. Parkolót építenek át, új, lámpával ellátott csomópontokat építenek, s utóbbiak áteresztőképességét is növelik – adta hírül az MTI.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.