2023. 09. 12. - 09:00

Logisztikai gyűrű készül Budapest körül

Logisztikai gyűrű készül Budapest körül

A kormány logisztikai gyűrűt alakítana ki a magyar főváros körül – mindez a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéshez kapcsolódna, illetve a V0-ás vasúti körgyűrűre.

Logisztikai gyűrűt létesítene az állam Budapest körül, amely a Budapest-Belgrád vasútvonal-fejlesztésre csatlakozna rá, emellett pedig a V0-ás vasúti körgyűrűre – tudatta a transpack.hu.
 
A hírről Lázár János építési és közlekedési miniszter számolt be Biatorbágyon, a helyi Innovatív Technikum és Gimnázium új épületének átadóján.
 
Logisztikai gyűrű készül Budapest körül
Logisztikai gyűrű készül Budapest körül
 
Az újonnan átadott intézmény kiemelten kezeli a logisztikát, informatikát és pénzügy-számvitelt, ezért a kormány fontos szerepet szánhat neki – írta a transpack.hu.
 
Mint azt Lázár János kiemelte, hazánk egyre inkább hídország lehet „kompország” helyett a Kárpát-medencében kelet és nyugat, észak és dél között, a kultúrák találkozásánál. Vasútvonalaival, autópályáival ugyanis biztosítja az átkelést a világok között, s természetesen az áruk és emberek szabad áramlását is. A koronavírus-járvány és a háború ennek különösen felértékelte a jelentőségét – írta a transpack.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.