2023. 12. 19. - 11:15

Mesterséges intelligencia-tanácskozás zajlott Debrecenben

Mesterséges intelligencia-tanácskozás zajlott Debrecenben

Rendhagyó egyetemi workshopot tartottak Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. A mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdésekről tanácskoztak hallgatók és fiatal oktatók.

Nem mindennapi egyetemi workshop zajlott Debrecenben. Az eseménysorozatot a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szervezte, azzal a céllal, hogy tapasztalatcserének adjon helyet az érdeklődőknek, akik különböző tudományterületekről érkeznek – tudatta a dehir.hu.
 
A rendezvényen a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő, aktuális kérdésekről tanácskoztak fiatal oktatók és egyetemi hallgatók, megoszthatták egymással elképzeléseiket és félelmeiket is.
 
Mesterséges intelligencia-tanácskozás zajlott Debrecenben
Mesterséges intelligencia-tanácskozás zajlott Debrecenben
 
A technológia hatást gyakorol a Debreceni Egyetem életének számos szegmensére és valamennyi tudományterületére is – hangzott el az eseményen.
 
Az oktatók olyan kihívásokról is beszéltek, amelyekkel maguk szembesülnek a téma kapcsán – tudatta a dehir.hu.
 
A workshop megteremtette a lehetőséget arra, hogy a mesterséges intelligencia iránt érdeklődők között párbeszéd alakulhasson ki, s emellett a tudomány, a karok és a különböző szakterületek fejlődő, fenntarthatóbb jövőjét is támogatja.
 
A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára jövőre is szervez hasonló workshopokat és tréningeket, hogy lehetőséget adjon előremutató, hosszútávú párbeszédekre és közösségépítésre – írta meg a dehir.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.