2023. 04. 04. - 10:00

Mezőgazdasági innováció Szegeden

Mezőgazdasági innováció Szegeden
Agrártechnológiai és mesterséges intelligencia fejlesztésben vesz részt a szegedi Karotin Kft.

Fenntarthatósági, mezőgazdasági és egyben agrártechnológia beruházást indított egy szegedi vállalat. A szóban forgó cég a Karotin Kft., amely a mesterséges intelligenciát is beveti a fejlesztésben. 

A Karotin Kft. egy olyan fenntartható talajművelési technológiát és értékelő módszert dolgoz ki Szegeden, amelynek döntéstámogató berendezései mesterséges intelligencia alapon fognak működni.

A technológiai innovációkból a mezőgazdaság sem maradhat ki

A technológiai innovációkból a mezőgazdaság sem maradhat ki

A jövő technológia eljárásokat is magában foglaló projekt olyan nagyvonalú, hogy még az Európai Uniós is támogatja. A cég közleménye alapján a projekt költségvetése a fél milliárd forintot is meghaladja.

A vállalat azért hajtja végre a beruházást, mivel a talajpusztulás az egész világon óriási akadályokat jelent, ám a modern digitális beruházásokkal és a legkorszerűbb jövő technológiai módszerek alkalmazásával megfékezhető a romlás.

A szegedi cég beruházása várhatóan 2025 márciusáig tart majd és kiemelt céljuk, hogy javítsák a talajegészséget valamint, hogy kialakítsanak egy olyan fenntarható gazdálkodási eljárást, amely elősegíti a talajvédelmet. 

A kidolgozott módszer gépi tanulást is alkalmazó algoritmusokon fog alapulni. 

Forrás: MTI


CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.