2023. 09. 30. - 10:30

Modern és költséghatékony: LED-csere program Szombathelyen is

Modern és költséghatékony: LED-csere program Szombathelyen is

Folytatódik az ingyenes LED-csere program Szombathelyen. Az önkormányzat lehetővé teszi a részvételt a lakosság számára második körben, október 1-je és november 15-e között.

Szombathely önkormányzata ismét lehetővé teszi a CYEB ingyenes LED-izzócsere programjában való részvételt a város azon polgárai számára, akik az első körben lemaradtak erről – adta hírül dr. Nemény András polgármester a közösségi oldalán.
 
Az akció célja a lakosság energiafelhasználásának csökkentése.
 
A régi, hagyományos izzókkal szemben ugyanis csaknem 80-85 százalékkal kevesebb energia szükséges egyetlen LED-es izzó működéséhez, élettartamuk pedig akár 10 év is lehet.
 
Modern és költséghatékony: LED-csere program Szombathelyen is
Modern és költséghatékony: LED-csere program Szombathelyen is
 
Ezek használatával tehát jelentős összeget takaríthatunk meg évente - egy átlagos család kb 60 ezer forintot. Előny ezen felül, hogy a környezet védelméhez is hozzájárulhatunk – írta a polgármester.
 
Egy izzó értéke 2000 forint, így egy átlagos fogyasztású család a megtakarításon túl több tízezer forintnyi értékhez is hozzájut.
 
A program előzetes regisztrációhoz kötött, melyre online a www.ledcsere.hu oldalon, vagy személyesen Szombathelyen 15 helyszínen lesz lehetőség, október 1. – és november 15. között.
 
Az izzók kiosztására várhatóan 2024 tavaszán kerül majd sor – tudatta közösségi oldalán dr. Nemény András.
 
A program pontos részletei, a feltételek és a helyszínek az alábbi linken találhatók meg:
 
https://www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-nemeny-andras/folytatodik-az-ingyenes-lakossagi-led-csere-program-szombathelyen.27091/?fbclid=IwAR1pu63UPqZoRmzx6IoHsn0JVmIUAWg5s6RkUf9CnG7zxCbtAUJomVOQCu8

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.