2023. 10. 10. - 09:30

Modern és zöld kőzetgyapotgyár létesül Eger közelében

Modern és zöld kőzetgyapotgyár létesül Eger közelében

Jelentős fejlesztés veszi kezdetét 2023 őszén Heves vármegyében: korszerű technológiákat alkalmazó kőzetgyapotgyárat építenek Halmajugrán.

Komoly fejlesztés indul a Heves vármegyei Halmajugrán ősszel. A hőszigetelőanyaggyár építésében a Masterplast Nyrt. és a Market Építő Zrt. is részt vesz – tudatta a heol.hu.
 
A kőzetgyapotgyár létesítése a mai, legkorszerűbb és legzöldebb gyártási technológiákkal valósul meg. Az üzemben épülethomlokzatok, válaszfalak, lapostetők szigeteléséhez és hangszigeteléshez is gyártanak majd termékeket.
 
Komoly fejlesztés indul a Heves vármegyei Halmajugrán ősszel
Komoly fejlesztés indul a Heves vármegyei Halmajugrán ősszel
 
A beruházás egy 10 hektáros területen zajlik, a gyártócsarnok 1,2 hektáron helyezkedik majd el. Mivel a gyár zöld technológiát alkalmazna, emellett pedig a termelés energiatakarékos és fenntartható lesz, várhatóan 35 ezer tonna éves termelési kapacitásra számítanak – írta a heol.hu.
 
A földmunkák már 2023 őszén indulnak, a technológiát 2024 májusa és októbere között telepítik. A próbagyártás várhatóan 2024-ben kezdődik, de piacra csak 2025-től termelnének – írta meg a heol.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.